Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Το λόμπι με τις καραμπίνες

Την επομένη της ψηφοφορίας για τη συνταγματική αναθεώρηση, η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας έσπευσε να εκφράσει δημοσίως την ικανοποίησή της για τον “ώριμο και συγκροτημένο...

Την επομένη της ψηφοφορίας για τη συνταγματική αναθεώρηση, η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας έσπευσε να εκφράσει δημοσίως την ικανοποίησή της για τον “ώριμο και συγκροτημένο τρόπο που η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών της χώρας μας απέτρεψε το ενδεχόμενο της εξίσωσης ανθρώπων και ζώων στο σύνταγμα της χώρας μας”. Μια ανακοίνωση που πέρασε στα ψιλά της επικαιρότητας, παρότι άφηνε να εννοηθεί ότι κατάφερε να ασκήσει πίεση και να επηρεάσει την ψήφο ενός απαραίτητου αριθμού βουλευτών που είτε με το “όχι” είτε με το “παρών” τους βγήκε εκτός πλαισίου αναθεώρησης το άρθρο 24Α του συντάγματος.

Από τα ψιλά της επικαιρότητας επιχειρεί -και προς τιμήν του- να ανασύρει το θέμα ο βουλευτής Α’ Αθήνας και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, που με χθεσινή του δήλωση χαρακτηρίζει λανθασμένη την απόρριψη της συνταγματικής κατοχύρωσης της προστασίας των ζώων και ζητεί να υπάρξει άμεση νομοθετική πρωτοβουλία.

Σε μια χώρα που, όπως ο Νίκος Φίλης επισημαίνει, “είναι διεθνώς γνωστή για την καθημερινή κακοποίηση κάθε λογής ζώων αδέσποτων, ζώων συντροφιάς, παραγωγικών ζώων, ζώων που χρησιμοποιούνται για ‘αναψυχή’ ή δήθεν εκπαιδευτικούς λόγους”, και “οι σχετικές καταγγελίες από κάθε γωνιά της χώρας δίνουν και παίρνουν και παρά την αυστηροποίηση της σχετικής νομοθεσίας τα τελευταία χρόνια δεν διαπιστώνεται καμιά ουσιαστική πρόοδος”, η συνταγματική κατοχύρωση της προστασίας των ζώων μόνο πράξη συμβολική δεν είναι.

Αν δει κανείς τα καθημερινά φαινόμενα βασανισμών και θανατώσεων ανυπεράσπιστων ζώων στη χώρα μας, όπου η κουλτούρα της βίας καλά κρατεί, η “ισχυροποίηση και θωράκιση του νόμου με κάθε τρόπο προβάλλει ως επείγουσα και επιτακτική” σύμφωνα με τον Νίκο Φίλη, που μιλά ανοιχτά για την καθημερινότητα της πλημμελούς εφαρμογής των νόμων από τη δικαστική εξουσία και την αστυνομία και τονίζει πως “μια σύγχρονη, προοδευτική και με ενσυναίσθηση Αριστερά δεν μπορεί παρά να υιοθετεί δίχως κανένα δισταγμό το αίτημα ενός πολυπληθούς και διαρκώς αυξανόμενου τμήματος της ελληνικής κοινωνίας για την προστασία και την ευζωία των άλλων μη ανθρώπινων, νοημόνων και συναισθανόμενων ζώων”. Τέλος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καλεί το σύνολο του πολιτικού συστήματος να αντιληφθεί τι έχει συμβεί και να διορθώσει ένα μεγάλο πολιτικό λάθος.

Ένα λάθος που κάποιοι έσπευσαν να χειροκροτήσουν, αποδεικνύοντας πως κάποια λόμπι διαθέτουν ισχυρά όπλα και... καραμπίνες.

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

ΑΜΚΑ μόνο για Έλληνες

Δεν είχαν πει φυσικά πριν τις εκλογές ότι θα καταργήσουν τον ΑΜΚΑ για τους μετανάστες και τους αιτούντες άσυλο. Πρώτον, για να μην αποξενωθούν από μια ομάδα φιλελεύθερων ψηφοφόρων. Και δεύτερον -και...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο