Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
12.5°C17.6°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.6°C14.5°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
1 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.8°C16.9°C
3 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C11.9°C
0 BF 81%
Π. Πολάκης: Ο κ. Στουρνάρας πρέπει να ελέγξει και τα υπόλοιπα δάνεια για να αποδείξει ότι είναι ανεξάρτητος (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Π. Πολάκης: Ο κ. Στουρνάρας πρέπει να ελέγξει και τα υπόλοιπα δάνεια για να αποδείξει ότι είναι ανεξάρτητος (Video)

«Καλοδεχούμενη η εισαγγελική παρέμβαση, γιατί καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται», ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, ο οποίος επανέλαβε ότι δεν ηχογράφησε την τηλεφωνική συνομιλία που είχε χθες με τον κεντρικό τραπεζίτη, Γ.Στουρνάρα σχετικά με το δάνειο που πήρε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας από την Attica Bank.  https://www.youtube.com/embed/aF0bHzRugZU

«Δεν απείλησα τον κ. Στουρνάρα. Του ζήτησα να ελέγξει και τα άλλα δάνεια. Πρέπει να τα ελέγξει για να αποδείξει ότι είναι ανεξάρτητη αρχή» υπογράμμισε ο Π.Πολάκης αναφερόμενος στον κεντρικό τραπεζίτη.

Νωρίτερα ο ίδιος προέβη στις ίδιες καταγγελίες και από το βήμα της Βουλής. «Θέλουν να κρύψουν τις αποκαλύψεις Τσουκάτου για το ΠΑΣΟΚ και για τον χρηματοδότη της Μαρέβας Μητσοτάκη», ενώ χαρακτήρισε «γελοιότητες» τα περί κακουργηματικών πράξεων και περί ηχογραφήσεων. 

Ο κ. Στουρνάρας να αποδείξει ότι είναι ανεξάρτητη αρχή και να διερευνήσει και τα δάνεια της Ν.Δ. και του Πρώτου Θέματος επανέλαβε ο κ. Πολάκης στην ΕΡΤ τονίζοντας ότι η εισαγγελική έρευνα είναι καλοδεχούμενη.

"Όμως όταν θα φανεί ότι έχω δίκιο θα φταίω εγώ αν του κάνω μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση;"

Πρέπει να αποδείξει ο κ. Στουρνάρας ότι είναι ανεξάρτητη αρχή και δεν υλοποιεί κάποιο σχέδιο, πρόσθεσε ο αν. υπουργός υγείας. Να ασχολούνται με το δικό μου δάνειο ενώ βγαίνουν οι αποκαλύψεις για τη χρηματοδότηση του Πρώτου Θέματος από εφοπλιστή και η χρηματοδοτηση των εταιρειών της Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη.

Επιπλέον λόγος για την όλη φασαρία με το δικό του δάνειο, ο κ. Πολάκης υποστήριξε ότι ήταν και όσα αποκαλύφθηκαν από τον κ. Τσουκάτο για τα χρήματα που έπαιρναν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, μίζες από τη Siemens.

«Θα ποινικοποιήσουμε το αν ένας πολιτικός μπορεί να πάρει δάνειο; Ή έπρεπε να τα καλύπτουμε, με βαλίτσες και με άλλους τρόπους που γίνονταν παλιά;» αναρωτήθηκε ο κ. Πολάκης. 

"Παρέμβαση στην Δικαιοσύνη δεν είναι η πολιτική κριτική αλλά να απειλείς την Δικαιοσύνη όταν βρίσκεσαι υπό διερεύνηση όπως κάνουν άλλοι". 

Ο κ. Πολάκης έδειξε τους φακέλλους με τα στοιχεία για τον Εισαγγελέα που έχει στο γραφείο του, για τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας ενώ πρόσθεσε ότι μόνο με στοιχεία μιλάει. 

Επίσης ο αν. υπουργός αναφέρθηκε στην καταδίκη του κ. Γιαννακού για την περίπτωση της Ζακύνθου για την οποία κανένα ΜΜΕ δεν μίλησε, ούτε για τη δίωξη του κ. Πουλή για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ. Ειδικά για την υπόθεση του κ. Μπεσκένη από σεβασμό στο θάνατό του ο Παύλος Πολάκης δεν πήγε στο δικαστήριο για να παραθέσει τα στοιχεία που έχει με αποτέλεσμα να καταδικαστεί. Τα στοιχεία θα τα προσκομίσει στο Εφετείο.

O αν. υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι έχει καθυστερήσει πολύ η έρευνα για τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας, όπως της Novartis, του ΚΕΕΛΠΝΟ και του Ντυνάν.

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL