Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Νίκος Παππάς: Τα Βαλκάνια μπορούν να γίνουν χώρος συνανάπτυξης

«Θα συζητήσουμε με τους βόρειους γείτονές μας τις δυνατότητες συνεργασίας σε τομείς τεχνολογικής αιχμής. Θα συζητήσουμε για την ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων στο Δημόσιο, για το μετασχηματισμό του αγροτικού τομέα και άλλες δυνατότητες που έχουμε στον τομέα των Τηλεπικοινωνιών» ανέφερε σε δήλωση του ο Νίκος Παππάς για το επίσκεψη του στην Βόρεια Μακεδονία

Στην ατζέντα των θεμάτων που θα συζητήσει με τους αξιωματούχους της Βόρειας Μακεδονίας κατά την διήμερη επίσκεψή του στην γειτονική χώρα, αναφέρθηκε με δήλωσή του στο Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, στο περιθώριο του αναπτυξιακού συνεδρίου που πραγματοποιείται στην Αρχαία Ολυμπία.

«Θα συζητήσουμε με τους βόρειους γείτονές μας τις δυνατότητες συνεργασίας σε τομείς τεχνολογικής αιχμής. Θα συζητήσουμε για την ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων στο Δημόσιο, για το μετασχηματισμό του αγροτικού τομέα και άλλες δυνατότητες που έχουμε στον τομέα των Τηλεπικοινωνιών».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «επειδή η Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη χώρα στην περιοχή, έχει ως εκ τούτου τους περισσότερους λόγους να θέλει οι σχέσεις όλων των χωρών να είναι να εξομαλυμένες και να υπάρχουν προοπτικές συνανάπτυξης».

Μάλιστα, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «οι προοπτικές ανάπτυξης της Βόρειας Ελλάδας ήταν αυτές που προδόθηκαν στο παρελθόν από τα αδιέξοδα τα οποία δημιουργήθηκαν στην εξωτερική μας πολιτική.» «Αυτές οι δυνατότητες» συνέχισε, «τώρα έχουν αρχίσει και αναφαίνονται».

Αναφερόμενος στο προσεχές μέλλον ο κ. Παππάς τόνισε ότι «ο χώρος των Βαλκανίων μπορεί να γίνει ένας χώρος συνανάπτυξης και εδώ πέρα η Ελλάδα ή θα πρωταγωνιστήσει, ή αυτή η προοπτική θα υπονομευτεί ξανά.» Αλλά, όπως πρόσθεσε, «νομίζω ότι και ο λαός μας και η πολιτική ηγεσία έχουν την αίσθηση της ευθύνης, ούτως ώστε να προτεραιοποιήσουμε όλοι μαζί -και με την οργανωμένη επιχειρηματικότητα θα σας έλεγα- τις δυνατότητες που υπάρχουν στην περιοχή».

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Προσφυγικό: Οικτρή αποτυχία

Όταν τον Μάιο του 2018 είχε γίνει στη Λέσβο το Περιφερειακό Συνέδριο Βορείου Αιγαίου, η Νέα Δημοκρατία είχε καταγγείλει τον τότε πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα ότι «άνοιξε τα σύνορα και γέμισε την Ελλάδα και την Ευρώπη με μετανάστες» και «δεν αξιοποιεί την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση».

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις