Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.5°C16.5°C
2 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.7°C13.1°C
2 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
8.0°C13.3°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.1°C13.6°C
2 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
8 °C
7.9°C11.8°C
0 BF 81%
Αυτοψία στις καταστροφές στα Χανιά από Γ. Σταθάκη και Π. Πολάκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αυτοψία στις καταστροφές στα Χανιά από Γ. Σταθάκη και Π. Πολάκη

Οι κύριοι Σταθάκης, Πολάκης, Μπαλωμενάκης και η κυρία Βαγιωνάκη ειδικότερα με τη συνδρομή του δημάρχου Πλατανιά κ. Γιάννη Μαλανδράκη επισκέφθηκαν σημεία του Δήμου στα οποία όπου υπάρχει πρόβλημα.

Όπως είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργος Σταθάκης ένα πρώτο βήμα είναι αυτό που γίνεται τώρα δηλαδή μία πρώτη παρέμβαση από τους δήμους και την περιφέρεια και το δεύτερο πού πρέπει να γίνει είναι η καταγραφή με ακρίβεια των ζημιών και στη συνέχεια η χρηματοδότηση από το υπουργείο υποδομών και το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Σημείωσε επίσης πώς οι διαδικασίες θα πρέπει να τρέξουν γρήγορα για να έχει μέχρι τον Ιούνιο αποκατασταθεί ένα μεγάλο μέρος των ζημιών.

https://twitter.com/g_stathakis/status/1096845533086392320?ref_src=twsrc^tfw

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός υγείας κ. Παύλος Πολάκης σημείωσε πως αυτό που επείγει είναι η διάνοιξη των δρόμων που ήδη γίνεται, πρέπει να υπάρξει αποκατάσταση των δικτύων και σε δεύτερη φάση να έρθουν όλες οι απαραίτητες χρηματοδοτήσεις.

Τόνισε πως ο νόμος είναι κηρυγμένος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης άρα μπορούν να προωθηθούν όλες οι διαδικασίες του δυσκίνητο γραφειοκρατικού κράτους για να υπάρξει αποκατάσταση και με το βλέμμα στο μέλλον.

Ανέφερε πώς το συγκεκριμένο σημείο του ποταμού Κερίτη είχε να καθαριστεί πάνω από 30 χρόνια, ενώ επεσήμανε ό,τι από την δική τους πλευρά θα γίνει αυτό που πρέπει προς όλα τα αρμόδια υπουργεία.

Πηγή: zarpanews.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL