Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.0°C24.3°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.9°C20.8°C
3 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.4°C23.9°C
2 BF 35%
ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Οι "ατυχίες" της Ρένας και το "αθόρυβο" έργο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Οι "ατυχίες" της Ρένας και το "αθόρυβο" έργο

Είχε την ατυχία να βρεθεί στο τιμόνι της μεγαλύτερης Περιφέρειας της χώρας κόντρα στα "γαλαζοπράσινα" τζάκια της Μεταπολίτευσης. Είχε την ατυχία να προέρχεται από τον χώρο της Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Είχε την ατυχία να μην έχει στο πλευρό της μια στρατιά δημοσιογράφων να πίνουν νερό στο όνομά της και η δουλειά της να περνά στα ψιλά. Για τη Ρένα Δούρου και την παράταξή της η αναφορά.

Τι κι αν λειτουργούν σήμερα 327 εργοτάξια στην Αττική που δίνουν δουλειά σε πολύ κόσμο και τονώνουν τις τοπικές αγορές; Τι κι αν η Αττική εδώ και τεσσεράμισι χρόνια αλλάζει πρόσωπο; Τι κι αν αυτά τα χρόνια επιλύονται προβλήματα που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών; Στα ψιλά και στα αζήτητα για μια μεγάλη μερίδα των ΜΜΕ που δεν καταδέχονται να αναφερθούν στο συλλογικό έργο που η Περιφέρεια Αττικής παράγει από την άνοιξη του 2014 και μετά.

Τι κι αν η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδότησε με 40,6 εκατομμύρια ευρώ την αγορά υλικοτεχνικής υποδομής για όλα τα νοσοκομεία της Αττικής και με 20 εκατομμύρια ευρώ τα στρατιωτικά νοσοκομεία; Ούτε μονόστηλο έγινε. Ούτε τριάντα δευτερόλεπτα δημοσιότητας κατάφερε να αποσπάσει η είδηση.

Τι κι αν η Περιφέρεια υπήρξε όλα αυτά τα χρόνια αναπόσπαστο κομμάτι του κινήματος αλληλεγγύης των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας με την επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος ευπαθών κοινωνικών ομάδων, με τη λειτουργία κοινωνικών παντοπωλείων, φαρμακείων, κέντρων ημερήσιας φροντίδας για άτομα με αναπηρία, κέντρων για αστέγους, για κακοποιημένες γυναίκες; Το μόνο που άκουγες ήταν το “που είναι η Δούρου;” έτσι και στράβωνε κάτι και ας μην ήταν της αρμοδιότητάς της. Και μάλιστα το άκουγες να το φωνάζουν αυτοί που ποτέ δεν είπαν αυτά τα χρόνια “που είναι ο Τζιτζικώστας;” ή “που είναι ο Μπακογιάννης;” όταν στράβωνε κάτι και ήταν της αρμοδίοτητάς τους.

Ήταν “άτυχοι” η Ρένα Δούρου, οι αντιπεριφερειάρχες της και οι συνεργάτες της γιατί δεν ήταν καλοί στις δημόσιες σχέσεις. Δεν έχτισαν φιλίες στα ΜΜΕ. Δεν έκαναν κολεγιές με τα λόμπι των επιφανών δημοσιολόγων.

Χθες λοιπόν που τέθηκε σε λειτουργία μια ιστοσελίδα όπου αποτυπώνεται το έργο που έχει παραχθεί εδώ και τεσσεράμισι χρόνια η Ρένα Δούρου τονίζει πως από το 2014 μέχρι σήμερα η Περιφέρεια δούλεψε “αθόρυβα”. Όπου αθόρυβα σημαίνει χωρίς την ανάλογη προβολή από τον συστημικό Τύπο, κάτι το οποίο δίνει ακόμη μεγαλύτερη αξία στο μέγεθος και στην ποιότητα του έργου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL