Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Με δύο γραμμές η Ν.Δ. για το όνομα της Βόρειας Μακεδονίας, επίσημη και ανεπίσημη… (Video)

Μέση λύση για την εσωκομματική διαφωνία αναφορικά με το όνομα έψαχνε η Ν.Δ. και την βρήκε…Και ένα και δύο και τρία ονόματα για την γειτονική χώρα επιλέγει να δίνει η Ν.Δ. προκειμένου να εξισορροπήσει τις εσωκομματικές αντιθέσεις σε σχέση με το όνομα της γειτονικής χώρας που μοιάζουν αγεφύρωτες.

Από τη μια η ακραία γραμμή του Άδωνι Γεωργιάδη που έσπευσε να δηλώσει ότι δεν θα αποκαλεί τη γειτονική μας χώρα, Βόρεια Μακεδονία και από την άλλη η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Βασίλης Κικίλιας κ.α. που αναγνωρίζουν το όνομα της γειτονικής χώρας και υποστηρίζουν ότι πρέπει να γίνονται σεβαστές οι διεθνείς συνθήκες.

Βγήκε η εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη στην ΕΡΤ1 το πρωί να εξισορροπήσει τις αντιθέσεις «αναφαίρετο δικαίωμα των βουλευτών να αναφέρονται σε ανεπίσημες συνομιλίες όπως αυτοί νομίζουν –άλλωστε αυτό συμβαίνει για όλα τα κράτη και τις περιπτώσεις- στο επίσημο θέμα δεν υπάρχει κανένα ζήτημα».

Έτσι και οι βουλευτές, ο καθένας θα την ονομάζει όπως θέλει… ο Σίμος Κεδίκογλου στο ΣΚΑΙ ήδη δήλωσε ότι θα την λέει «Σκόπια»… ενώ ο κ. Τσιάρας στην ΕΡΤ1 υποστήριξε ότι "η χώρα προφανώς θα ονομάζεται Βόρεια Μακεδονία, δεν μπορούμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας", "είναι υπεύθυνη δύναμη η Ν.Δ." και "πιστεύουμε σε μια σοβαρή θεσμική προσέγγιση στις σχέσεις μας με τις γειτονικές χώρες" και πρόσθεσε "κανείς δεν μπορεί να λέει ανυπόστατα πράγματα.

Ο κ. Γεωργιάδης στο ΣΚΑΙ λίγο αργότερα επέμεινε "δεν θα την λέω Βόρεια Μακεδονία" θεωρώντας δικαίωμα του να την αποκαλεί όπως θέλει... Δηλαδή, αν γίνει στις επόμενες εκλογές, κυβέρνηση η Ν.Δ. και υπουργός ο Αδωνις Γεωργιάδης πως θα την αποκαλεί; ή μήπως δεν θα την αποκαλεί και θα τους κρατάει μούτρα; Τέτοια σοβαρότητα και υπευθυνότητα στην αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας.

Το αλαλούμ στη Ν.Δ. και οι διχαστική γραμμή της ακροδεξιάς πτέρυγας και την εκθέτει και την διχάζει αλλά κυρίως καταργεί στην πράξη, το erga omnes για χάρη της εσωκομματικής ενότητας και ας ήταν η εθνική θέση της χώρας…

Κατ. Μπρέγιαννη

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια