Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.4°C26.9°C
3 BF 58%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
26 °C
21.3°C28.2°C
2 BF 44%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
22 °C
21.6°C24.0°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
26 °C
22.1°C26.9°C
5 BF 30%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
28 °C
27.9°C27.9°C
0 BF 26%
Π. Πολάκης: Νυν υπέρ πάντων ο αγώνας της Ν.Δ. κατά του κοινωνικού έργου της κυβέρνησης (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Π. Πολάκης: Νυν υπέρ πάντων ο αγώνας της Ν.Δ. κατά του κοινωνικού έργου της κυβέρνησης (Video)

«Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κενή οργανική θέση γιατρού σε όλες τις ΜΕΘ της χώρας» δήλωσε ο Παύλος Πολάκης ενώ για την αντιμετώπιση της έξαρσης της γρίπης έχουν δοθεί 2.000.000 για εμβολιαστική κάλυψη.

Ένας από τους στόχους της κυβέρνησης είναι να βγουν στην δημοσιότητα τα σκάνδαλα που ζημίωσαν με 85 δις ευρώ το δημόσιο συμφέρον και να τιμωρηθούν οι ένοχοι αφού σταλούν στην Δικαιοσύνη.

«Παραλάβαμε ένα βαθιά ελλειμματικό χώρο όπως τα νοσοκομεία και σήμερα έχουν πλεόνασμα»

«Προφανώς και δεν είναι όλοι οι δημοσιογράφοι διαπλεκόμενοι αλλά ένα μεγάλο τους κομμάτι είναι» απάντησε ο αν. υπουργός Υγείας σε σχετική ερώτηση. Για το πρόσφατο περιστατικό στο Ερρίκος Ντυνάν εξήγησε:

«Έκαναν κοπτοραπτική των δηλώσεων, έδειξαν 15-20 δευτερόλεπτα για να πουν, ότι είμαι επιθετικός, τσαμπουκάς, ότι υβρίζω κλπ. Έχω απαντήσει αναλυτικά. Είναι πολύ άσχημο όταν βγαίνεις την προηγούμενη ημέρα, από τα εγκαίνια δύο πανάκριβων μηχανημάτων στο πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου για τις παθήσεις ογκολογικών ασθενών. Να ανακοινώνουμε το νέο κέντρο υγείας στις Μοίρες και την επέκταση στο περιφερειακό ιατρείο Ζαρού και αγορά ενός υπερηχοτομογράφου εκεί και μετά στον Ερυθρό να εγκαινιάζουμε τη νέα μονάδα βραχείας νοσηλείας με 11 κρεβάτια, να εγκαινιάζεις νέο χώρο φαρμακείου και νέο μηχάνημα μέτρο οστικής πυκνότητας. Ενώ οι συνάδερφοί σας είχαν όλα τα πλάνα δεν έδειξαν απολύτως τίποτα από τα στοιχεία για το πώς ενισχύσαμε το δημόσιο τομέα, για το τι έχουμε κάνει και οι ερωτήσεις τους ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία, για να αλλάξει η ατζέντα».

«Η Ν.Δ. έχει επιδοθεί ότι σε ένα νυν υπέρ πάντων αγώνα φθοράς της κυβέρνησης και φθοράς και χτυπήματος των σημείων της πολιτικής μας που παράγουν πολύ μεγάλο κοινωνικό αποτέλεσμα άρα και πολιτική επιλογή στους ψηφοφόρους μεθαύριο. Όταν παραλάβαμε νοσοκομεία με 735 εκ. χρέη και από το 2017 ήταν με 370 εκ. πλεόνασμα δηλαδή από έναν βαθιά ελλειμματικό χώρο τον κάναμε να είναι σε πλεόνασμα. Αυτό δεν είχε ξαναγίνει. Κάποια ΜΜΕ παίρνουν σημειακά προβλήματα και κάνουν την τρίχα όχι τριχιά αλλά παλαμάρι, το προβάλλουν διαρκώς πιστεύοντας ότι έτσι φθείρουν την κυβέρνηση θολώνοντας την εικόνα του έργου που έχουν παράξει. Δεν απαντώ με αέρα κοπανιστό έχω έργο να επιδείξω»

«Σκευωρία ή έχουν παραγραφεί;»

Για το θέμα της σκευωρίας σας παραπέμπω στην οργισμένη αντίδραση του κ. Δημητρακόπουλου που είχε βγει σε συστημικό μέσο να πει «να μην τολμήσει η κ. Τουλουπάκη και ασκήσει διώξεις για παθητική δωροδοκία, δηλαδή «τα’ πιασα» αυτό θα πει. Προφανώς για να γίνουν τέτοιες διώξεις υπάρχουν στοιχεία και ο κ. Δημητρακόπουλος υποστηρίζει ότι έχουν παραγραφεί. Δηλαδή τι είναι σκευωρία ή έχουν παραγραφεί;» αναρωτήθηκε ο Παύλος Πολάκης.

«Δουλειά της Δικαιοσύνης είναι τι θα κάνει αλλά πολλές φορές έχω πει ότι πάει αργά. Για κάποιες υποθέσεις έχουμε στείλει και εμείς τα στοιχεία όπως για το ΚΕΕΛΠΝΟ. Στον Φρουζή που είναι κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση της Novartis του έχει ασκηθεί δίωξη ότι χρημάτιζε από το Φλεβάρη του 2018, φτάσαμε το Φλεβάρη του 2019 και κανείς δεν τον έχει καλέσει ο ανακριτής. Αυτός είναι λογικός χρόνος καθυστέρησης για μία υπόθεση που απασχολεί την κοινή γνώμη και το δημόσιο συμφέρον που είναι ένα κομμάτι από το γενικότερο σκάνδαλο της 20ετίας που έφαγαν 85 δις ευρώ, σε υπερτιμολογήσεις και παράνομες αμοιβές. Και δεν θα τον ρωτήσει η πολιτική ηγεσία και είναι παρέμβαση αυτό;»

«Με απόλυτη θεσμική προσήλωση περιμένουμε την εξέλιξη της υπόθεσης» πρόσθεσε ο κ. Πολάκης. Με βάση το ρεπορτάζ που διαβάζω φαίνεται ότι μπαίνουμε στην τελική ευθεία για την άσκηση των διώξεων. Γιατί δεν κατηγορείτε τον κ. Δημητρακόπουλο για παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης που απειλεί την κ. Τουλουπάκη.

Αναφορικά με τις απειλές εναντίον του από τους πολιτικούς τους αντιπάλους, ο κ. Πολάκης απάντησε εδώ είμαι καλώς να ορίσουν. Δεν μπορούν να βρουν τίποτα γιατί δεν υπάρχει. Καθαρός ουρανός δεν φοβάται. Εμείς δεν κλέβουμε. Αν είχα κλέψει θα με είχαν βάλει στην κρεατομηχανή του κιμά αλλά δεν μπορούν να βρουν τίποτα γιατί δεν έχουν να βρουν τίποτα. Το να κράζουν ότι θα με βάλουν φυλακή αυτό είναι τιμή».

2.000.0000 έχουν δοθεί για εμβολιαστική κάλυψη

Αναλυτικά αναφέρθηκε ο κ. Πολάκης στα στοιχεία για τις ΜΕΘ.

«Είμαστε στην μεγάλη έξαρση αυτή τη στιγμή για τη γρίπη ενώ συνήθως η εμβολιαστική κάλυψη είναι στο 1.200.000 φέτος ήταν 2.000.000. Πάλι με την καταστροφολογία και την διαστρέβλωση κάποιοι βλέπουν «μαύρη τρύπα στις ΜΕΘ». Τα στοιχεία που υπάρχουν είναι:

“Το 2015 παραλάβαμε 438 πολυδύναμων ΜΕΘ. Είχαμε εξοπλισμένα 578. Το μέγιστο που είχε φτάσει η χώρα ήταν την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων σε λειτουργία ήταν 495 κρεβάτια. Αυτή τη στιγμή είμαστε στα 560 κρεβάτια σε λειτουργία. Εξοπλισμένα συνολικά είναι 615 και με την πρόσληψη προσωπικού θα λειτουργήσουν και τα υπόλοιπα».

“Είμαστε στο καλύτερο σημείο που ήμασταν ποτέ στα λειτουργικά κρεβάτια ΜΕΘ. Ενισχύσαμε το νοσηλευτικό προσωπικό και το ενισχύουμε.»

«Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κενή οργανική θέση γιατρού σε όλες τις ΜΕΘ της χώρας. Ήταν 188 θέσεις τις προκηρύξαμε όλες και πρέπει να έχουν αναλάβει υπηρεσία 110 – 120 και οι υπόλοιποι είναι σε διαδικασία να αναλάβουν. Το έλλειμα υπάρχει σε νοσηλευτικό προσωπικό το οποίο ενισχύεται για να ανοίξουν όλες οι ΜΕΘ».

Κατ. Μπρ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL