Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.1°C23.5°C
3 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.3°C17.5°C
3 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
16.0°C17.0°C
6 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.4°C21.8°C
3 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
17.3°C19.9°C
2 BF 45%
Γ. Κυρίτσης: Με κυβερνήσεις που πιστεύουν στην ειρήνη αντί για τους εθνικισμούς η συμφωνία θα προχωρήσει (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ. Κυρίτσης: Με κυβερνήσεις που πιστεύουν στην ειρήνη αντί για τους εθνικισμούς η συμφωνία θα προχωρήσει (Video)

Για επιχειρηματολογικό κατήφορο κατηγόρησε τον Κυρ. Μητσοτάκη και τη Ν.Δ. εξαιτίας των δηλώσεων του σε διεθνείς συνομιλητές. «Δηλαδή τι λέει ότι δεν θα επιτρέψει να γίνει Καταλονία η Ελλάδα δηλαδή έχει στο μυαλό του ότι η Μακεδονία κατοικείται από κάποια άλλη εθνική ομάδα που θέλει να ανεξαρτητοποιηθεί» ανέφερε χαρακτηριστικά o βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«140 χώρες που τους έχουν αναγνωρίσει ως Μακεδονία θα τους ξανααγνωρίσουν ως Βόρεια Μακεδονία μην νομίζετε ότι μετά θα θελήσουν να πράξουν εκ νέου το αντίστροφο. Ακόμα όμως και αν υπήρχε αυτός ο κίνδυνος. Υπάρχει ένας μόνο τρόπος οι λαοί να συνεργαστούν».

«Αν και στις δύο πλευρές επικρατούν ακραίες εθνικιστικές δυνάμεις καμία ρύθμιση και καμία συμφωνία δεν μπορεί να εξασφαλίσει τίποτα, το θέμα είναι να υπάρχει η πολιτική βούληση και από τις δύο πλευρές. Κανένας από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν πιστεύει ότι είναι ένας δύναμη ειρήνης είναι ένας πολιτικοστρατιωτικός συνασπισμός που προωθεί τα συμφέροντα των μελών του κυρίως των μεγαλύτερων μελών του. Δεν είναι ούτε μηχανισμός σταθεροποίησης γενικά. Όμως στο συγκεκριμένο τόπο και χρόνο που δεν θέλει ούτε μεγάλες Αλβανίες, Βουλγαρίες και δεν θέλει να ξεκινήσει το ξήλωμα του πουλόβερ στα Βαλκάνια πολύ περισσότερο στα σύνορά μας άρα στην συγκεκριμένη περίπτωση έχει ένα τοπικό, σταθεροποιητικό χαρακτήρα».

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL