Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Και με τους υμνητές του Καλαμπόκα ο Κυρ. Μητσοτάκης

Του Πέτρου Κατσάκου Και να θέλεις να τους πιστέψεις πως εκπροσωπούν τον μεσαίο και φιλελεύθερο χώρο και ουδεμία σχέση έχουν με τα γειτονικά τους άκρα, έρχονται κάθε τρεις και λίγο και επιβεβαιώνουν...

Και να θέλεις να τους πιστέψεις πως εκπροσωπούν τον μεσαίο και φιλελεύθερο χώρο και ουδεμία σχέση έχουν με τα γειτονικά τους άκρα, έρχονται κάθε τρεις και λίγο και επιβεβαιώνουν το αντίθετο. Αυτή τη φορά ήταν η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να δώσει το επίσημο χρίσμα για τη δημαρχία Πατρών σε γνωστό υμνητή του Καλαμπόκα που ήρθε να επισημοποιήσει τη νεοδημοκρατική στροφή προς ό,τι πιο ακραίο διαθέτει η σημερινή Δεξιά.

Πριν από λίγες ημέρες και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του αρχηγού της Ν.Δ. στην Πάτρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε αυτοπροσώπως το χρίσμα στον Νίκο Παπαδημάτο, γνωστό για τη δράση του με την ομάδα των «Κενταύρων» που τον Ιανουάριο του 2008, σε κοπή πίτας οργανώσεων της ΟΝΝΕΔ, είχε υμνήσει τον δολοφόνο του Νίκου Τεμπονέρα λέγοντας ενώπιον του κομματικού ακροατηρίου πως "η παράταξη δεν πρέπει να ξεχνά τους αγωνιστές της, όπως τον αγωνιστή Γιάννη Καλαμπόκα", με το πλήθος να ξεσπά σε χειροκροτήματα.

Την υποψηφιότητα Παπαδημάτου σχολίασε με έντονο τρόπο ο γιος του δολοφονημένου Νίκου Τεμπονέρα επισημαίνοντας πως η επιλογή αυτή αποτελεί πρόκληση για όλο το δημοκρατικό κίνημα, για τον εκπαιδευτικό κόσμο και τους αγώνες της νεολαίας επισημαίνοντας πως "αποτελεί συνειδητή επιλογή της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας να ενσωματώσει όλο το ακροδεξιό αφήγημα των ημερών, να επιβραβεύσει τον φασισμό στην πιο σύγχρονη εκδοχή του, να προσβάλει την ιστορία ξαναπαίρνοντας πίσω το ακροατήριο της... σοβαρής Χρυσής Αυγής. Η οριστική αυτή μεταστροφή, όμως είναι ένας δρόμος που δεν έχει γυρισμό".

Στο μήνυμά του ο Διονύσης Τεμπονέρας υπενθυμίζει πως ο Κώστας Μπακογιάννης, που έχει τη στήριξη της Ν.Δ. για τον Δήμο της Αθήνας σε τηλεοπτική του συνέντευξη παλαιότερα δήλωνε: "Με ξεπερνά ότι ο δολοφόνος του Τεμπονέρα βγήκε από τη φυλακή επτά χρόνια μετά. Και μόνο η σκέψη με κάνει να αρρωσταίνω". "Άραγε συμμερίζεται την επιλογή του θείου του για την υποψηφιότητα του υμνητή του δολοφόνου Καλαμπόκα στην Πάτρα εν έτει 2019;".

Απάντηση δεν πρόκειται να πάρει ο γιος του Νίκου Τεμπονέρα, καθώς ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει σπαταλήσει όλες τις "ευαισθησίες" του στις άδειες του Δημ. Κουφοντίνα. Μέχρι εκεί φτάνει ο φιλελευθερισμός του Κυριάκου Μητσοτάκη και πολύ μας είναι. Τα υπόλοιπα εξάλλου, και ειδικότερα όσα αφορούν δολοφονίες αγωνιστών και συνδικαλιστών δεν ενδιαφέρουν έναν δεκαεπτάχρονο.

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια