Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.2°C25.8°C
2 BF 33%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.4°C26.8°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.0°C24.8°C
2 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.0°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
2 BF 33%
Χρειαζόμαστε επειγόντως σοβαρή αντιπολίτευση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χρειαζόμαστε επειγόντως σοβαρή αντιπολίτευση

Σε τρία πράγματα είχε στηρίξει η Νέα Δημοκρατία τις ελπίδες της από τη στιγμή που τελείωσαν το Μνημόνια.

Το ένα ήταν η εφαρμογή των περικοπών στις συντάξεις. Παρακάλεσαν, πίεσαν, μετέτρεψαν τις προσδοκίες τους σε "ασφαλείς εκτιμήσεις", αλλά δεν κατάφεραν τίποτα. Απλώς εξετέθησαν όταν όλος ο κόσμος τους είδε και τους άκουσε να παρακαλάνε τον Μοσκοβισί να κόψει τις συντάξεις, γιατί «είναι διεθνής συμφωνία» και «για να μην ανατραπεί το πρόγραμμά τους».

Το δεύτερο ήταν η Συμφωνία των Πρεσπών. Εδώ τα έκαναν ακόμα χειρότερα. Η κυβέρνηση δεν έπεσε, η συμφωνία ψηφίστηκε, η διεθνής κοινότητα τη χαιρέτισε. Και αυτοί έχουν γίνει όμηροι της Ακροδεξιάς, ψελλίζουν θεωρίες συνωμοσίας και τα εσωτερικά τους μέτωπα έχουν ανοίξει.

Το τρίτο ήταν η έξοδος στις αγορές. Ο Κ. Μητσοτάκης επαναλάμβανε σε κάθε ευκαιρία ότι η χώρα αδυνατεί να βγει στις αγορές - και ότι αυτό επιβεβαιώνει τα χάλια της οικονομίας. Έκανε και εδώ, προφανώς, την επιθυμία του ασφαλή πρόβλεψη. Αλλά εχθές οι αγορές τον διέψευσαν. Πάει και το τρίτο...

Έτσι, η αξιωματική αντιπολίτευση, τα τελευταία 24ωρα, παραδέρνει αναζητώντας αντιπολιτευτική γραμμή. Τη Δευτέρα το πρωί έλεγε ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού έρχεται για να αποπροσανατολίσει από τις Πρέσπες. Τη Δευτέρα το βράδυ έλεγε ότι είναι δικό της έργο. Εχθές το πρωί ότι η αύξηση του κατώτατου θα τινάξει στον αέρα την έξοδο στις αγορές. Και εχθές το βράδυ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον Μαδούρο.

Αυτό ακριβώς το θέμα έθεσε ο Κ. Μητσοτάκης στον αντιπρόεδρο της Κομισιόν κατά τη συνάντησή τους...

Η χώρα χρειάζεται επειγόντως σοβαρή αντιπολίτευση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL