Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.2°C25.8°C
2 BF 33%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.4°C26.8°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.0°C24.8°C
2 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.0°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
2 BF 33%
Στα ψιλά / Μην παραχαράσσετε την ταυτότητα της βίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στα ψιλά / Μην παραχαράσσετε την ταυτότητα της βίας

Την Κυριακή το μεσημέρι τα τάγματα εφόδου προσπάθησαν να καταλάβουν τη Βουλή φωνάζοντας πως "Η δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία". Στη συνέχεια ομάδα ακροδεξιών, με πέτρες, αυγά και μπογιές, επιτέθηκε στο σπίτι του βουλευτή Αστέριου Καστόρη μετά το τέλος του εθνικιστικού συλλαλητηρίου στην Κατερίνη. Προχθές βράδυ, ακροδεξιοί τραμπούκοι επιτέθηκαν με μολότοφ στο σπίτι της βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρας Τζάκρη στα Γιαννιτσά. Είχαν προηγηθεί η αφισοκόλληση του αίσχους, η ευθεία στοχοποίηση των βουλευτών της βόρειας Ελλάδας και η διακίνηση των κινητών τηλεφώνων τους από στοιχεία που κινούνταν μεταξύ Ν.Δ. και Ακροδεξιάς με σκοπό τον εκφοβισμό τους.

Και μέσα σε αυτό το ζοφερό πολιτικό περιβάλλον, με τις χαλαρές δηλώσεις και τις “ναι μεν, αλλά” καταδίκες στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, να μην μπορείς να ξεχάσεις εκείνη την τραγική συνέντευξη του καλύτερου βιογραφικού της χώρας στο Politico που άφησε ιστορία, ξεπερνώντας κάθε όριο ξεπλύματος της Ακροδεξιάς και της χρυσαυγίτικης βίας που έχει σημαδέψει τον τόπο τα τελευταία χρόνια.

Ήταν ακριβώς πριν δύο χρόνια όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειχνε την Αριστερά ως πηγή, και μάλιστα αποκλειστική, της βίας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Politico στη διάρκεια της επίσκεψής του στις Βρυξέλλες τον Ιανουάριο του 2017 για τη σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Συγκεκριμένα, σε άρθρο του Γουίλ Χόρνερ στο Politico με τίτλο "Η Ελλάδα φοβάται την αναβίωση της ακροαριστερής βίας", ο αρχηγός της Ν.Δ. υποστήριζε ότι "είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που έχει εσωτερική τρομοκρατία προερχόμενη από την Άκρα Αριστερά. Η βία προέρχεται αποκλειστικά από την Αριστερά τα τελευταία χρόνια".

Επικίνδυνες και ανιστόρητες απόψεις, που παραχαράσσουν και διαστρεβλώνουν επικίνδυνα την σύγχρονη πολιτική Ιστορία του τόπου και έρχονται σαν ακολούθημα της μέχρι πρότινος βολικής θεωρίας των δύο άκρων. Εθελοτυφλώντας ο αρχηγός της Ν.Δ. προς την ακροδεξιά βία, έχει καταστεί υπόλογος απέναντι στην ιστορία του ίδιου του, το κόμμα τη χαμένη τιμή του οποίου ήρθε προχθές να σώσει και να διασώσει ο Νίκος Δένδιας.

Μοιραίος και άβουλος ακόλουθος των ακροδεξιών μετεγγραφών Σαμαρά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναλώνεται σε ανιστόρητες συνεντεύξεις και τρομολαγνικά tweet σε κάθε άδεια του Δ. Κουφοντίνα και έχει μονάχα κούφια μισόλογα και "ναι μεν, αλλά" για την έξαρση της ακροδεξιάς και εθνικιστικής βίας που στελέχη τής Ν.Δ. συντηρούν και υποθάλπουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL