Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
Ηταν μέσα η οικογένεια και το παιδί της / Επίθεση με μολότοφ στο σπίτι της Θ. Τζάκρη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ηταν μέσα η οικογένεια και το παιδί της / Επίθεση με μολότοφ στο σπίτι της Θ. Τζάκρη

Εμπρηστική επίθεση με τέσσερις βόμβες μολότοφ δέχτηκε το σπίτι της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρας Τζάκρη στα Γιαννιτσά την ώρα που η ίδια ήταν μέσα μαζί με το παιδί της. «Το αυγό του φιδιού έχει σπάσει και απειλεί τη δημοκρατία μας. Το ελάχιστο που αναμένω από τον Κ. Μητσοτάκη και όλα τα κόμματα είναι αυτή τη φορά να καταδικάσουν χωρίς μισόλογα» επισήμανε ο Αλ. Τσίπρας υπογραμμίζοντας: «Να ξέρουν όλοι: Η απόπειρα εκφοβισμού δεν θα περάσει. Η δημοκρατία στον τόπο μας είναι δυνατή και θα νικήσει».

«Στην αρχή ήταν η στοχοποίηση βουλευτών με απειλητικά μηνύματα. Μετά με αφίσες. Ακολούθησαν τα τάγματα εφόδου στο Κοινοβούλιο. Για να καταλήξουμε στους εμπρησμούς σπιτιών των βουλευτών. Όσοι κάνουν πως δεν βλέπουν, δεν ακούνε, δεν καταλαβαίνουν φέρουν τεράστια ευθύνη» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Καταγγελία Τζάκρη

«Η σημερινή δολοφονική επίθεση στο σπίτι μου, τη στιγμή που ήταν μέσα η οικογένειά μου και το ανήλικο παιδί μου, χρεώνεται αποκλειστικά σε όλες αυτές τις πολιτικές δυνάμεις που η εμπάθειά τους τούς τελευταίους μήνες έχει διχάσει τη χώρα» υπογράμμισε η Θ. Τζάκρη σημειώνοντας: «Να μην αυταπατάται κανείς ότι ο διχασμός που προκάλεσαν αυτές οι πολιτικές δυνάμεις και η συμπόρευσή τους με τα ακροδεξιά στοιχεία συνιστούν το υπόβαθρο για την υποκίνηση όλων αυτών των δολοφονικών επιθέσεων».

ΣΥΡΙΖΑ: Ηθικός αυτουργός ο Κ. Μητσοτάκης

«Πέρα από τους φυσικούς αυτουργούς, όμως, υπάρχει και ηθικός αυτουργός. Είναι ο κ. Μητσοτάκης και τα στελέχη του, που οργάνωναν εκστρατείες εκφοβισμού εναντίον βουλευτών» υπογράμμισε ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης και τα στελέχη του δεν πρέπει απλώς να καταδικάσουν τη συγκεκριμένη εγκληματική ενέργεια. Πρέπει να σταματήσουν αμέσως το κήρυγμα μίσους, που τροφοδοτεί τους εγκληματίες».

Φάμελλος - Ξυδάκης ζήτησαν καταδίκη από τη Βουλή

Για την επίθεση στο σπίτι της Θ. Τζάκρη ενημέρωσε τους βουλευτές κατά τη συζήτηση της συμφωνίας των Πρεσπών ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος κάλεσε τη Ν.Δ. να καταδικάσει την ενέργεια αυτή παίρνοντας «πιο καθαρή θέση από ό,τι για το όνομα», όπως σχολίασε δηκτικά. «Χρησιμοποιούμε εύκολες λέξεις για να χαϊδέψουμε αυτιά τοπικών ακροατηρίων και τα φίδια και οι λύκοι ακονίζουν τις ξιφολόγχες στα πεζοδρόμια» σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης καλώντας «να γίνουμε ένα τείχος απέναντι σε όσους απειλούν τους θεσμούς».

Καταδικάζει ο Γ. Κουμουτσάκος, αλλά...

Ο εισηγητής της Ν.Δ. Γ. Κουμουτσάκος σημείωσε ότι «η Ν.Δ. καταδικάζει απερίφραστα, αυτό είναι σταθερή μας πεποίθηση», έσπευσε όμως να κατηγορήσει τον Ν. Ξυδάκη ότι «αφήνετε εντυπώσεις» για «πολιτική και μικροκομματική σκοπιμότητα». Ο Γ. Κουμουτσάκος αρνήθηκε ότι κάποιος από τη Ν.Δ. έχει χρησιμοποιήσει τέτοιους όρους «ξεχνώντας» ότι κάποιες ώρες η νωρίτερα βουλευτής της Ν.Δ. Μαρία Αντωνίου είχε αναφερθεί σε «Εφιάλτες» και «σύνδρομο του Πήλιου Γούση».

...νέα επίθεση από Αραμπατζή

Μάλιστα, ο Γ. Κουμουτσάκος κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να αναζητήσει εστίες διχασμού «σε εσάς κι εκεί» δείχνοντας προς τα έδρανα της Χρυσής Αυγής! Ο Ν. Ξυδάκης αντέδρασε έντονα ζητώντας από τη Ν.Δ. «να μην κρατάμε αστερίσκους και υποσημειώσεις» στις καταδίκες, ενώ οι βουλευτές της Ν.Δ. Γιώργος Στύλιος και Απόστολος Βεσυρόπουλος θύμιζαν τις εποχές των Μνημονίων και τα περί «γερμανοτσολιάδων» επιχειρώντας συμψηφισμό.

Αντίστοιχη τοποθέτηση έκανε από το βήμα της Βουλής και η βουλευτής της Ν.Δ. Φωτεινή Αραμπατζή, που επιτέθηκε στον Ν. Ξυδάκη χαρακτηρίζοντάς τον "ενταφιαστή της Αμφίπολης" ως υπουργό Πολιτισμού, αλλά και στην Κατερίνα Παπακώστα, την οποία αποκάλεσε "γενίτσαρο της παράταξής μας"!

Καταδίκη της Ν.Δ. με χρέωση της βίας στον ΣΥΡΙΖΑ!

Με νυχτερινή της ανακοίνωση η Ν.Δ. δηλώνει πως "καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση στο σπίτι της βουλευτή κ. Τζάκρη", αλλά αμέσως μετά χρεώνει στον ΣΥΡΙΖΑ υπόθαλψη της βίας: "Αυτές οι πρακτικές, τις οποίες κάποιοι υπέθαλψαν στο παρελθόν σπάζοντας οι ίδιοι 'το αυγό του φιδιού', δεν έχουν θέση σε μια δημοκρατική Ελλάδα. Αναμένουμε από την αστυνομία να συλλάβει άμεσα τους δράστες" γράφει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL