Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
10.9°C16.2°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.7°C13.3°C
2 BF 56%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.6°C16.5°C
3 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C12.3°C
0 BF 87%
Οι πατριδοκάπηλοι υπονομεύουν τη χώρα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οι πατριδοκάπηλοι υπονομεύουν τη χώρα

ΠΟΤΕ το μίσος, ο ρατσισμός και η ξενοφοβία έλυσαν προβλήματα και δημιούργησαν πρόοδο και ευημερία; Ποτέ στην Ιστορία! Πάντα η κατάληξή τους ήταν ο πόλεμος. Και οι συνέπειες του πολέμου ήταν τραγικές για τους απλούς ανθρώπους, από όποια πλευρά κι αν βρίσκονταν.

ΓΙΑΤΙ, τόσο εύκολα, χιλιάδες άνθρωποι που δηλώνουν θρησκευόμενοι χριστιανοί, χωρίς καμιά χριστιανική αρετή, ενώνονται σε αγέλες και, για να επιβάλουν τα πιστεύω τους, είναι ικανοί να σπάσουν τα κεφάλια όσων διαφωνούν;

ΓΙΑΤΙ αγνοούν την Ιστορία, τις εξελίξεις, την πραγματικότητα και υποτιμούν τα σύγχρονα εργαλεία ρύθμισης των εθνικών διαφορών ως τα μοναδικά που μπορούν να δώσουν πραγματικές και εφαρμόσιμες λύσεις.

Η ΑΝΙΣΤΟΡΙΤΗ βεβαιότητα, τα ελλείμματα παιδείας και σχολικής βιβλιογραφίας, ο σκοταδισμός της Εκκλησίας και η εκμετάλλευση αυτών των μαζών από καιροσκόπους πατριδοκάπηλους πολιτικούς που χειραγωγούν και οξύνουν μίση και πάθη, που θυμώνουν αυτούς τους ανθρώπους για να αποσπάσουν έτσι την ψήφο τους είναι οι απαντήσεις.

Η ΜAKEΔONIA είναι μία και ελληνική; Τα εδάφη του αρχαίου βασιλείου των Μακεδόνων, που πέρασαν το 100 μ.Χ. στους Ρωμαίους, διαμοιράστηκαν στα τρία μετά τους Βαλκανικούς Πολέμους. Όπου η ελληνική Μακεδονία ενσωματώθηκε στην Ελλάδα.

ΣΕ Ο,ΤΙ αφορά τους πληθυσμούς, συνέβησαν στη διαδρομή των είκοσι αιώνων κυριαρχία Ρωμαίων, Βυζαντινών και Οθωμανών, σημαντικές μετακινήσεις σλαβικών κυρίως φύλων. Στο βόρειο κομμάτι εδραιώθηκε ένας πληθυσμός, μείγμα Σλάβων, Αλβανών και ελληνόφωνων, με την ταυτότητα να καθορίζεται εύλογα από την ιστορική γεωγραφική θέση.

ΜΕΤΑ τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο έχουμε επισήμως κρατική υπόσταση με τη δημιουργία της Ομοσπονδιακής Γιουγκοσλαβίας και την αναγνωρισμένη από όλους ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

ΟΣΟ ήταν στην εξουσία το εθνικιστικό αλυτρωτικό VMRO, τα Σκόπια έπαιζαν καθυστερήσεις με στόχο να επιβάλουν μέσω των κρατών και των διεθνών οργανισμών τον όρο σκέτο Μακεδονία. Και είχαν καταφέρει να αναγνωριστούν από 140 χώρες.

ΣΗΜΕΡΑ λοιπόν, που η νέα κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ αποδέχτηκε τις υπό τον ΟΗΕ διαπραγματεύσεις και υποχώρησε, αποδεχόμενη όλες τις ελληνικές απαιτήσεις, τόσο στο όνομα όσο και στην εθνότητα, έχοντας ανάγκη τη συνεργασία, εμείς τι πρέπει να κάνουμε; Ποιο είναι το όραμά μας για το μέλλον των Βαλκανίων; Ποια είναι η λύση; Πόλεμος; Και έχουμε τη δυνατότητα, απομονωμένοι από όλο τον κόσμο, για κάτι τέτοιο; Απαντήστε!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL