Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
12.0°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.5°C16.0°C
0 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
7.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.8°C15.8°C
2 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C12.9°C
0 BF 100%
Βλάκες ή συνειδητά ψεύτες;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βλάκες ή συνειδητά ψεύτες;

Αν κάποιος ισχυρίζεται ότι τα τάγματα εφόδου που, σε ζωντανή μετάδοση, επιχείρησαν να μπουκάρουν την Κυριακή στη Βουλή ήταν καμουφλαρισμένοι αντιεξουσιαστές ή ΣΥΡΙΖΑίοι σε... ειδική αποστολή, τότε δύο είναι τα ενδεχόμενα. Είναι είτε βλάκας, είτε συνειδητά ψεύτης. Όχι ότι το ένα αναιρεί το άλλο βέβαια.

Σε κάθε περίπτωση είναι επικίνδυνος. Αυτό που όλοι είδαμε να εξελίσσεται μπροστά μας δεν ήταν τίποτε άλλο από μια οργανωμένη και καλά συντονισμένη επίθεση φασιστικών ομάδων. Και όποιος θέλει να το αποκρύψει αυτό δεν κάνει τίποτα παραπάνω από το να δίνει επιπλέον χώρο και κάλυψη στους φασίστες.

Για να τελειώνουμε με τις προφάσεις και τα ανέκδοτα του τύπου "πετούσαν κόκκινες μπογιές στα ΜΑΤ, άρα ήταν αναρχικοί". Οι ταυτόχρονες επιθέσεις σε όλες τις εισόδους της Βουλής πραγματοποιήθηκαν από φασίστες και ήταν σφοδρότατες. Ο αριθμός των τραυματισμένων αστυνομικών, που ξεπερνά τους 20, είναι ενδεικτικός. Τα συντρίμμια που άφησαν πίσω μαζί με τις περίπου 100 σακούλες με λοστάρια, πέτρες, καρφιά, φωτοβολίδες, ψαλίδες και μάρμαρα αποδεικνύουν την αποφασιστικότητά τους.

Οι ίδιοι που εξαπέλυσαν πογκρόμ εναντίον δημοσιογράφων και φωτογράφων στέλνοντας δύο από αυτούς στο νοσοκομείο. Οι ίδιοι που γέμισαν το κεντρο της Αθήνας με μαιάνδρους, κέλτικους σταυρούς και ναζιστικά συνθήματα.

Ένας εξ αυτών μάλιστα συνελήφθη για δεύτερη φορά μετά τη σύλληψή του πέρυσι για την επίθεση στη "Φαβέλα" στον Πειραιά ως μέλος της νεοναζιστικής οργάνωσης "Απέλλα". Η οργανωμένη επίθεση, που είχε προαναγγελθεί μεταξύ άλλων από γνωστή "ψεκασμένη" φασιστοφυλλάδα, έγινε υπό το βλέμμα των υπόδικων βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Δεν πέφτει κανείς από τα σύννεφα βλέποντας τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής να είναι στην πρώτη γραμμή. Είναι το κόμμα άλλωστε που έχει καλέσει ευθέως σε πραξικόπημα από το βήμα της Βουλής.

Ήταν όλοι όσοι συμμετείχαν στο συλλαλητήριο φασίστες; Φυσικά και όχι. Ήταν όλοι οι φασίστες στο συλλαλητήριο; Αδιαμφισβήτητα, ναι. Ήταν διαλυτικό για το συλλαλητήριο; Προφανώς. Την ώρα όμως που τα τάγματα εφόδου πραγματοποιούσαν την επίθεσή τους, με όπλο μάλιστα την γαλανόλευκη ως καδρόνι, δεν βρέθηκε ούτε ένας "πατριώτης", ούτε ένας "μακεδονομάχος" από τη διοργάνωση να καταγγείλει τους φασίστες.

Δεν βρέθηκε ένας δημοσιογράφος στα πάνελ. Παρά μόνο ανακάλυπταν γελοίες θεωρίες συνωμοσίας που θύμιζαν τους "ιπτάμενους αναρχικούς". Και φυσικά η Νέα Δημοκρατία δεν είδε τίποτα από όλα αυτά. Για άλλη μια φορά επέλεξε να κάνει τα στραβά μάτια, να καλύψει, να χαϊδέψει τη δράση των ακροδεξιών. Δεν τους προβληματίζει το ότι ακόμη και η Σοφία Βούλτεψη προπηλακίστηκε από αυτούς που το κόμμα της αγκαλιάζει.

Ο φασισμός είναι εδώ και η Ν.Δ. φέρει τεράστια ευθύνη που εδώ και χρόνια τον ταΐζει. Να βάλουν καλά στο μυαλό τους ότι το τέρας θα κατασπαράξει και τους ίδιους. Όσο για εκείνους που χωρίς αιδώ κάνουν πλάτες στους νεοναζί, μία λέξη μόνο: Ντροπή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL