Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.0°C25.2°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.8°C25.4°C
2 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C21.6°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
0 BF 33%
Στον βούρκο της Ακροδεξιάς και της ανυποληψίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στον βούρκο της Ακροδεξιάς και της ανυποληψίας

 Αρχικά ήταν η κάλυψη σε ακροδεξιές εκτροπές και επιθέσεις, ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη. Ήταν επίσης, η συνειδητή προσπάθεια να υποκινηθούν επεισόδια απέναντι σε εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, στην παρουσία του Τσίπρα στη ΔΕΘ και στην πρόσφατη συγκέντρωση στο Παλαί ντε Σπορ. Πολύ πιο σοβαρή ιστορία ήταν η προσχώρηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο κλίμα των σχολικών καταλήψεων, που προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν οργανωμένα ακροδεξιά στοιχεία και νεοφασίστες.

Τα γεγονότα στο τελευταίο συλλαλητήριο έχωσαν τη Νέα Δημοκρατία ακόμα πιο βαθιά σε αυτόν τον βούρκο. Την ώρα που ο πρόεδρος του κόμματος έχει δραπετεύσει στην Κρήτη -ώστε να μην μπορεί να κατηγορηθεί ούτε ότι πήγε στο συλλαλητήριο, ούτε ότι δεν πήγε- ο αντιπρόεδρος Αδ. Γεωργιάδης περιφέρει στα κανάλια την άποψη ότι τα επεισόδια ήταν στημένα από βαλτούς μπαχαλάκηδες του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπήρξε λοιπόν μια δολοφονική φασιστική ομάδα που επιχείρησε να μπει στη Βουλή και τραυμάτισε 24 αστυνομικούς, δεν υπάρχουν 7 συλληφθέντες με σκληρό χρυσαυγίτικο προφίλ.

Για τον κ. Γεωργιάδη και για κάτι θλιβερούς παπαγάλους της δημοσιογραφίας, αυτά που είδε όλος ο κόσμος, ήταν σκηνοθετημένα από τον κακό ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχει πολυτιμότερη υπηρεσία στον φασισμό από το να κάνεις ότι δεν τον βλέπεις, εκεί που δεν κάνει καν προσπάθεια να κρυφτεί. Και σε αυτήν την αθλιότητα σέρνει ο Γεωργιάδης ολόκληρη τη Ν.Δ., την ώρα που ο Κ. Μητσοτάκης ακούει μαντινάδες στην Κρήτη και οι μετριοπαθείς του κόμματος κρύβονται.

Ανάλογη είναι η αθλιότητα που διαπράττει η Σοφία Βούλτεψη. Γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτοί που την προπηλάκισαν ήταν αγνοί ακροδεξιοί μακεδονομάχοι, του ρεύματος “αλήτες προδότες πολιτικοί”. Ήξερε πού πήγαινε, ας πρόσεχε. Είναι ντροπή για ένα μέλος του Κοινοβουλίου να γυρίζει από κανάλι σε κανάλι και να λέει, χωρίς το παραμικρό στοιχείο, ότι αυτοί που της επιτέθηκαν ήταν αριστεροί, που είχαν παρεισφρήσει στη συγκέντρωση με αυτόν ακριβώς τον σκοπό.

Το πρόβλημα λοιπόν είναι ότι, για να εξυπηρετήσουν το πολωτικό τους αφήγημα, τόσο ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., όσο και στελέχη σαν τη Σ. Βούλτεψη υιοθετούν μια ξεκάθαρα αντιδημοκρατική στάση με συνειδητά ψέματα. Και με τα ψέματα αυτά αφήνουν χώρο στον φασισμό, να δρα και να οργανώνεται όπως νομίζει. Ας το κοιτάξουν οι υπόλοιποι στη Νέα Δημοκρατία, γιατί είναι οι πρώτοι που θα το βρουν μπροστά τους.

Εγκλωβισμένη από μια τυχοδιωκτική και μικροπολιτικάντικη τακτική στο θέμα των Πρεσπών, η Ν.Δ. κυλιέται όλο και περισσότερο στη δύσοσμη ακροδεξιά λάσπη, γυρίζοντας την πλάτη της στον μεσαίο χώρο. Εκεί συμβαίνουν άλλα.

Η Φώφη Γεννηματά, αφού πέταξε στα σκουπίδια την απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΚΙΝ.ΑΛΛ. υπέρ των Πρεσπών (Θεοδωράκης, Θεοχαρόπουλος, Καμίνης, Ανδρουλάκης, Γ. Παπανδρέου υπέρ, η ίδια μόνο κατά), και αφού πέταξε έξω από το ΚΙΝ.ΑΛΛ. το Ποτάμι, διαλύει τώρα ουσιαστικά τον πολιτικό της φορέα, διαγράφοντας και τον Θεοχαρόπουλο με τη ΔΗΜ.ΑΡ. Τόση αυτοκαταστροφή, για να υπηρετηθεί η ανάγκη συμπόρευσης με την Ν.Δ. εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ ο Αμυράς και ο Ψαριανός, καθ' υπόδειξιν της Ν.Δ., διαλύουν την κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού, επικαλούμενοι θέσεις αρχής (ο Ψαριανός...) κατά των Πρεσπών.

Σε όλο αυτό το ρεσιτάλ πολιτικού εξευτελισμού, απύθμενης υποκρισίας και μικροκομματισμού, η Αριστερά πρέπει να απαντήσει με αποφασιστική υπεράσπιση των δημοκρατικών αρχών και με αταλάντευτη επιμονή στον έντιμο διάλογο θέσεων. Και, ταυτόχρονα, να εργαστεί για τη συγκρότηση ενός προοδευτικού πόλου, ώστε να καλυφθεί το τεράστιο πολιτικό κενό που δημιουργεί η ολοκληρωτική παράδοση του παλιού πολιτικού συστήματος στην Ακροδεξιά και την ανυποληψία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL