Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.0°C25.2°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.8°C25.4°C
2 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C21.6°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
0 BF 33%
Κοκορομάχοι, αλαζόνες και βλαχοδήμαρχοι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κοκορομάχοι, αλαζόνες και βλαχοδήμαρχοι

«Οι μαχητές» της Ν.Δ. και οι “σύντροφοι” του ΚΙΝ.ΑΛΛ. φοβούνται. Με έναν φόβο που με δυσκολία προσπαθούν να κρύψουν, πίσω από άδειες λέξεις και κούφια επιχειρήματα που καταρρέουν.

Φοβούνται και οι μεν “απειλούν” και εκφοβίζουν υιοθετώντας πρακτικές παρακράτους απροκάλυπτα, οι δε καταγγέλλουν το “καθεστώς” του ΣΥΡΙΖΑ και την έκνομη κυβέρνηση που καταστρατηγεί το σύνταγμα παραδίδοντας πιστοποιητικά αφοσίωσης στη γραμμή Γεωργιάδη και ΛΑΟΣ.

Η Ν.Δ., με προεξάρχοντα τον αρχηγό της, κατρακυλά στα σκαλοπάτια της ανυποληψίας αποκαλύπτοντας όλο και περισσότερο τις στενές σχέσεις με το μαύρο παρελθόν της. Η νέα χοντρή “γκάφα” του Κυριάκου με τον Σπαντιδάκη το μόνο πέτυχε ήταν να εκθέσει τον ίδιο και την οικογένειά του, ενώ έστρεψε εναντίον του τα αγαπημένα του Σώματα Ασφαλείας με τα οποία ευελπιστεί να διαπρέψει “κατακτώντας” τα Εξάρχεια και πατάσσοντας την ανομία.

Και η κατρακύλα συνεχίζεται με την κάλυψη στις απειλές και στους εκφοβισμούς που θέλει να παρουσιάζει ως “διαμαρτυρία”. Βορά η αξιοπιστία της Ν.Δ. στους “μακεδονομάχους”. Με τακτικισμούς και εθνοεξάρσεις σε copy paste ομιλίες του αρχηγού προσπαθεί να ξορκίσει το “λάθος” της εθνικής γραμμής που μόνη της συνέγραψε...

Εκτός από τη γλώσσα, η κυβέρνηση “έδωσε” και την εθνότητα και τον λαό έφτασαν να πουν. Είναι “Μακεδόνες” λένε, παραγράφοντας δια μιας τη δημιουργία του ελληνικού κράτους. Πέφτουν οι μάσκες και ο αλυτρωτισμός χτυπάει κόκκινο όταν ο κάθε εθνικιστής επιβουλεύεται ανοιχτά τα εδάφη της Βουλγαρίας και της πΓΔΜ.

Το ΚΙΝ.ΑΛΛ. ακολουθεί κατά πόδας... Άκρως πολιτικάντικα, δεν επιβάλλει κομματική πειθαρχία επιβάλλοντας. Θα υπάρχουν συνέπειες απειλεί η κ. Γεννηματά και αφήνουν τα μπουλντόγκ της περιχαράκωσης ελεύθερα να κυνηγήσουν ακόμα και την πιο δειλή παραφωνία, όπως του Δ. Κρεμαστινού.

Φόβος και τρόμος στους πρώην “εταίρους”, γιατί όσο μιλούν για δημοσκοπήσεις νιώθουν από τώρα ότι οι καρέκλες χάθηκαν για ακόμα μια τετραετία. Και όσο το συνειδητοποιούν αποκαλύπτονται η αμετροέπεια και ο παραλογισμός του πανικού τους.

Παρέα με τη Ν.Δ. και τον Γεωργιάδη καταγγέλλουν την “έκνομη κυβέρνηση” που έχει “καταλύσει το σύνταγμα και τους θεσμούς”. Μόνος ο Σ. Μαλέλης παραμιλά πού και πού για μια κάποια ταυτότητα της Κεντροαριστεράς, ξεχασμένη στα παπανδρεϊκά συρτάρια.

Η συμφωνία των Πρεσπών επαναδιατάσσει το πολιτικό σκηνικό, καθώς τα κόμματα αναγκάζονται να τοποθετηθούν με βάση τις αρχές και δυστυχώς τις μικροκομματικές τους βλέψεις και τα στενά κομματικά συμφέροντα. Η στάση στο εθνικό θέμα ανάγεται σε “πάσο” που επιτρέπει την ελεύθερη είσοδο στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. και τα υποσχόμενα μελλοντικά υπουργιλίκια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL