Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.5°C
2 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.9°C
3 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.4°C19.4°C
3 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.9°C14.6°C
0 BF 71%
Ιστορική ανάγκη το προσκλητήριο Τσίπρα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ιστορική ανάγκη το προσκλητήριο Τσίπρα

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΗΣΤΟΥ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ καιρός για χάσιμο. Η Ελλάδα κινδυνεύει από την απειλούμενη παλινόρθωση των δυνάμεων της χρεοκοπίας. Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να σπέρνει μίσος και αλυτρωτισμό για να ξεγελάσει, να αποπροσανατολίσει τους πολίτες από μεγάλα ζητήματα και τις επιλογές που απαιτούνται, κανείς δεν έχει δικαίωμα στη σιωπή και την αδιαφορία.

Ο ΑΛΕΞΗΣ Τσίπρας, έχοντας κατανοήσει το διακύβευμα των προσεχών εκλογών, απεύθυνε ανοιχτό κάλεσμα -προσκλητήριο σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις να συσπειρωθούν και να συνεργαστούν, στη φάση αυτή, με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η ανταπόκριση είναι μεγάλη όπως φάνηκε και από την ημερίδα της Κυριακής για τη συμφωνία των Πρεσπών.

ΤΟΥΤΕΣ τις στιγμές δεν υπάρχει χώρος για γκρίνιες και προσωπικές επιλογές. Όταν η πατρίδα σου κινδυνεύει, τίποτα δεν προηγείται. Και η πατρίδα μας κινδυνεύει όχι μόνο από τις επιλογές και τις μεθόδους της νέας Δεξιάς, αλλά και από την προδοσία των υπολειμμάτων του ΠΑΣΟΚ.

ΟΤΑΝ ο Κυριάκος Μητσοτάκης όχι μόνο δεν αποδοκίμασε τις ενορχηστρωμένες τηλεφωνικές απειλές σε βουλευτές των ΑΝ.ΕΛΛ. και την παρέμβαση του αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ. που τις δικαιολόγησε απολύτως, φανταστείτε τι είναι ικανός να κάνει όταν, πολύ περισσότερο, από σήμερα αμφισβητεί το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας!

ΟΤΑΝ η ανιστόρητη Φώφη Γεννηματά ακολουθεί χωρίς δισταγμό και κόντρα σε αρχές και σε κάθε κομματικό συμφέρον τη γραμμή της νέας Δεξιάς, η θεωρητική απειλή γίνεται υπαρκτός κίνδυνος.

ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ οι κύριοι Σκανδαλίδης και Κρεμαστινός να κάνουν την πάπια, δικαίωμά τους. Θα κριθεί και ο Γιώργος Παπανδρέου. Θα κριθούν και οι "νέοι" του αντιδικτατορικού αγώνα. Ο Λαλιώτης, ο Τζουμάκας, ο Ρέππας. Όπως θα κριθούν όλοι όσοι προτάξουν κομματικά οικογενειακά και προσωπικά συμφέροντα των εθνικών αναγκών.

ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ μόνο, με τη συμφωνία να έχει περάσει από το Κοινοβούλιο των Σκοπίων και να απορριφθεί από την Αθήνα, τον διεθνή περίγελο για μια χώρα που, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, έχει ανάγκη τη διεθνή υποστήριξη και αλληλεγγύη. Φανταστείτε τι θα λένε μετά οι αρνητές της συμφωνίας, όταν όλες, μα όλες οι χώρες του κόσμου αποδεχτούν τη νέα ονομασία «Βόρεια Μακεδονία».

ΚΑΘΩΣ οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις, τυφλωμένες από μίσος προς την πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς στην Ευρώπη, αδιαφορούν για τα συμφέροντα του τόπου, άλλη απάντηση πλην της ανταπόκρισης όλων μας στο προσκλητήριο Τσίπρα δεν υπάρχει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL