Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.6°C17.4°C
2 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
9.7°C13.8°C
2 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
11.0°C16.0°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.4°C17.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
11 °C
10.9°C12.9°C
0 BF 76%
ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Ούτε στο Άργος ούτε στην Κόρινθο ούτε πουθενά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Ούτε στο Άργος ούτε στην Κόρινθο ούτε πουθενά

Ανεπιθύμητος αποδείχτηκε ο Μιχαλολιάκος στην πόλη του Άργους, καθώς κανένας φορέας δεν δέχτηκε να δώσει χώρο στη ναζιστική οργάνωση για την εκδήλωση που είχε προαναγγείλει για προχθές Κυριακή. Μια χούφτα ντόπιοι ακροδεξιοί υποδέχτηκαν τους χρυσαυγίτες που έφτασαν στην πόλη του Άργους με λεωφορείο και αμάξια υπό αστυνομική προστασία.

Η αντιφασιστική συγκέντρωση των δημοκρατικών πολιτών δεν σταμάτησε να φωνάζει συνθήματα καθ’ όλη τη διάρκεια της (υπαίθριας) ομιλίας του Μιχαλολιάκου, ο οποίος -εμφανώς εκνευρισμένος- αποκάλεσε “κρατικά σκουλήκια” τους αστυνομικούς που τον προστάτευαν. Η τοπική κοινωνία απαξίωσε επιδεικτικά τους νεοναζί, που, όπως στην Κόρινθο, έτσι και στο Άργος ένιωσαν την απομόνωση και την απαξίωση που τους αξίζει.

Στην περίπτωση της Κορίνθου ήταν η πολιτική πίεση που δέχτηκε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας ώστε να πάρει πίσω έστω και την τελευταία στιγμή την προηγούμενη απόφασή του περί παραχώρησης της αίθουσας του επιμελητηρίου για την κοπή της πίτας της Χ.Α. “Αποτελεί αναμφίβολα μεγάλη νίκη της δημοκρατικής Κορινθίας η ακύρωση της προγραμματισμένης εκδήλωσης της νεοναζιστικής, ρατσιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής σε αίθουσα του Επιμελητηρίου Κορινθίας. Μάλιστα, δεν επρόκειτο απλά για μια κοπή πίτας, όπως ήταν η αρχική πληροφόρηση, αλλά για κεντρική πολιτική εκδήλωση της φασιστικής οργάνωσης, με ομιλητή τον γενικό της γραμματέα ή Φύρερ, όπως οι ίδιοι τον αποκαλούν» επεσήμανε ο ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας σε σχετική ανακοίνωσή του, προσθέτοντας πως “έως τώρα, δεν έχει γίνει γνωστό να παραχωρήθηκε χώρος θεσμικού φορέα για εκδήλωση της Χ.Α. σε άλλη περιοχή της χώρας μας, ενώ η πρόσφατη αθωωτική δικαστική απόφαση για τον δήμαρχο Πατρέων καλύπτει με θεσμικό περίβλημα όλους ώστε να μην παραχωρούν χώρους στη Χρυσή Αυγή. Οπότε, είναι καθαρά πλέον θέμα επιλογής και δημοκρατικής συνείδησης”.

Είναι γεγονός πως δεν λείπουν οι ανά την επικράτεια πρόθυμοι “σπόνσορες” των δραστηριοτήτων της Χ.Α. που δεν διστάζουν να προσφέρουν φιλοξενία στο πολιτικό μόρφωμα του Μιχαλολιάκου και μόνο η επαγρύπνηση των αριστερών δυνάμεων και του αντιφασιστικού μετώπου αποτελεί ανάχωμα στην επίμονη προσπάθεια ορισμένων για κανονικοποίηση της Χ.Α. στα μάτια των τοπικών κοινωνιών. Μια κανονικοποίηση, όμως, που γίνεται σκόνη και θρύψαλα όταν το μόρφωμα δείχνει το πραγματικό πρόσωπο του τέρατος που κρύβεται κάτω από τη μάσκα του δήθεν πατριωτισμού. Ένα τέρας μοχθηρό και απειλητικό που απέναντί του αντιλαμβάνεται μόνο σκουλήκια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL