Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.2°C25.8°C
2 BF 33%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.4°C26.8°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.0°C24.8°C
2 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.0°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
2 BF 33%
Το ηχητικό της Euroactiv εκθέτει Ν.Δ. και Βέμπερ (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το ηχητικό της Euroactiv εκθέτει Ν.Δ. και Βέμπερ (Video)

Δεν ήταν δημοσιεύσιμα, όχι όμως ότι διαψεύει όσα λέει όπως αρχικά είχαν υποστηρίξει Δηλαδή είναι σα να διαψεύδει ο εκπρόσωπος του τον ίδιο τον κ. Βέμπερ πρόσθεσε ο κ. Μιχαλόπουλος.

Εστιάσαμε στον κ. Βέμπερ διότι δεν ξέραμε ποια είναι η θέση του υποψήφιου προέδρου της Κομισιόν επί τόσους μήνες για ένα θεμα που συνδέεται άμεσα με την διεύρυνση της Ευρωζώνης πρόσθεσε ο δημοσιογράφος.

Επίσης όπως είπε δεν υπήρξε κάτι αντίστοιχο για ανεπίσημες δηλώσεις για άλλα σημεία που δημοσιεύτηκαν σε άλλα μέσα για τον κ. Σαλβίνι. Η μόνη διαφορά είναι ότι στο ηχητικό ο κ. Βέμπερ κάνει λόγο για Μακεδονία σκέτο, ενώ στο τουίτ κάνει λόγο για πΓΔΜ. Δεν υπήρξαν περαιτέρω αντιδράσεις ως τώρα. Προσπαθούμε να δώσουμε διαφάνεια είπε ο δημοσιογράφος.

Επισήμανε τέλος τον ευρωπαϊκό χαρακτήρα του δικτύου Euractiv και ότι δόθηκαν τα αποσπάσματα και το ηχητικό στην δημοσιότητα για να υπερασπιστούν την αξιοπιστία του μέσου.

Η απάντηση της Euractiv

Μετά την δημοσίευση ενός ρεπορτάζ της EURACTIV της 10ης Ιανουαρίου, το οποίο αποκάλυψε δηλώσεις του Μάνφρεντ Βέμπερ αναφορικά με το ότι αποτελεί ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης να εξασφαλίσει κοινοβουλευτική υποστήριξη για τη συμφωνία των Πρεσπών, το ΕΛΚ αμφισβήτησε την ακρίβεια του ρεπορτάζ, διαψεύδοντας τα λεγόμενα του κειμένου και το εάν μάλιστα ειπώθηκαν ποτέ.

Η θέση ορισμένων στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, τη μεγαλύτερη πολιτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ιδιαίτερα του υποψηφίου για την προεδρία της Κομισιόν, Μάνφρεντ Βέμπερ, παραμένει εδώ και καιρό διφορούμενη, επεκτείνοντας στην καλύτερη περίπτωση την αόριστη υποστήριξη της συμφωνίας, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για τη σταθερότητα στα Βαλκάνια.

Για λόγους ακρίβειας, η EURACTIV δημοσιεύει το πλήρες αντίγραφο της συνομιλίας μεταξύ του κ. Βέμπερ και του δημοσιογράφου της EURACTIV Gerardo Fortuna, καθώς και ορισμένων άλλων δημοσιογράφων, η οποία έλαβε χώρα μετά την συνέντευξη τύπου του κ. Βέμπερ στις 9 Ιανουαρίου.

Σε κανένα σημείο ο κ. Βέμπερ ή η ομάδα Τύπου του δεν διέκοψαν τη συζήτηση, ούτε υπέδειξαν ότι επρόκειτο για ανεπίσημη συνομιλία.

Η ηχογράφηση διατίθεται εδώ.

Μιλώντας στα πλαίσια συνέντευξης τύπου του κ. Weber, ο δημοσιογράφος της EURACTIV Gerardo Fortuna ρώτησε τον κ. Weber για τη συμφωνία αλλαγής ονόματος της πΓΔΜ.

Απάντηση Βέμπερ: «Είμαστε σε διαδικασία, οι προτάσεις βρίσκονται στο τραπέζι τώρα και όλοι γνωρίζουν ότι πρέπει να επιλυθεί ώστε να δοθεί στη Μακεδονία ένα θετικό οικονομικό και ευρωπαϊκό μέλλον».

[Ένας άλλος δημοσιογράφος συνεχίζει]: Γνωρίζει η Νέα Δημοκρατία ότι αυτό πρέπει να επιλυθεί; Εάν οι ψήφοί τους χρειαστούν στην ελληνική ολομέλεια, θα σηκώσετε το τηλέφωνο;

Βέμπερ: Πρώτα απ ‘όλα, υπάρχει μια κυβέρνηση να διαπραγματευτεί τη συμφωνία … και είναι υπεύθυνη …

[Παρέμβαση άλλου δημοσιογράφου]: Η συμφωνία έχει οριστικοποιηθεί …

Βέμπερ: Αλλά και πάλι, η αντιπολίτευση δεν είναι τυπικά απαραίτητη για την αποδοχή πλέον του συμβιβασμού. Οπότε, ο ρόλος της αντιπολίτευσης είναι να υποδείξει μια εναλλακτική λύση, αυτός είναι ο ρόλος μιας αντιπολίτευσης, και ο Κυριάκος δεν αντιτίθεται στην ιδέα του να βρεθεί ένας συμβιβασμός.

* ολοκληρώνεται εδώ *

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL