Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C25.2°C
3 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.4°C20.5°C
4 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C22.0°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.9°C21.9°C
5 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
21.9°C22.9°C
3 BF 26%
Θράσος, υποκρισία και άγχος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θράσος, υποκρισία και άγχος

"Ο κ. Τσίπρας στη χθεσινή Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να είπε ότι ακόμη κι αν φύγουν οι ΑΝ.ΕΛΛ. θα έχει 151 βουλευτές. Ποιοι είναι αυτοί οι πρόθυμοι βουλευτές που είναι τώρα στην αντιπολίτευση, και με ποια κίνητρα αυτοί οι βουλευτές δείχνουν τώρα προθυμία να τον στηρίξουν;". Αυτή η ερώτηση προέρχεται από την εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας Μ. Σπυράκη.

Τι ακριβώς καταγγέλλει η κυρία Σπυράκη μιλώντας για "πρόθυμους" βουλευτές; Συναλλαγή; Αποστασία; Σκοτεινές συνεννοήσεις; Δεν γνωρίζει ότι, εδώ και μήνες, βουλευτές που δεν ανήκουν στη συμπολίτευση έχουν εκφραστεί θετικά για τη συμφωνία των Πρεσπών;

Είναι τόσο δύσκολο για την κυρία Σπυράκη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να χωνέψουν ότι, εκτός από το στενό μικροπολιτικό συμφέρον και το χάιδεμα των ακροδεξιών ώτων, υπάρχει και το εθνικό συμφέρον, που- τι να κάνουμε- εξυπηρετείται από τη συμφωνία; Ας ρωτήσει εκτός κάμερας τον κύριο Καραμανλή ή και την κυρία Μπακογιάνη.

Προφανώς δεν κάθεται καλά στην κυρία Σπυράκη το ότι η τελική μορφή που φαίνεται να παίρνει το τελικό κείμενο από το Κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ καταρρίπτει κάθε ανιστόρητο και εκτός πραγματικότητας ισχυρισμό περί εθνότητας, περί αλυτρωτισμών, περί δήθεν "μακεδονικής μειονότητας" στην Ελλάδα; Ίσως της τα εξηγήσει ο Ζόραν Ζάεφ, αν την πετύχει τυχαία σε κάποιο καφέ των Βρυξελλών.

Καλά όλα αυτά. Πάει πολύ όμως για την εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας να ζητάει τα ρέστα και να εγκαλεί βουλευτές που θα στηρίξουν τη συμφωνία ή και θετικά μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση, αφήνοντας σκιές και υπονοούμενα. Δεν ακούσαμε τα ίδια όταν, πριν από λίγο καιρό, ο Χάρης Θεοχάρης μεταπήδησε στην Κ.Ο. της Ν.Δ. Ο Χ. Θεοχάρης που, ενώ μιλούσε για τα θετικά της συμφωνίας των Πρεσπών, εν μιά νυκτί για τα μάτια του Κυριάκου έκανε "δεύτερες σκέψεις", συντασσόμενος με τους "Μακεδονομάχους" της κακιάς ώρας.

Δεν υπήρχε θέμα για την κ. Σπυράκη όταν η Κατερίνα Μάρκου είδε το... φως το αληθινό στη Ν.Δ. Ο

ύτε ο Ιάσωνας Φωτήλας είχε περίεργα "κίνητρα", ούτε βέβαια ο Γ. Κατσιαντώνης. Θράσος, υποκρισία και άγχος. Μεγάλο άγχος φανερώνει η τοποθέτηση αυτή της Μ. Σπυράκη.

Άγχος που δεν ταιριάζει σε ένα κόμμα που φλερτάρει με την αυτοδυναμία απέναντι σε μια κυβέρνηση που δεν έχει πλειοψηφία.

Αλλά ξέρει καλά και η ίδια πως καμία σχέση δεν έχει κάτι τέτοιο με την πραγματικότητα. Και αυτό βγαίνει στον κόσμο...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL