Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
17.6°C21.2°C
1 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.3°C18.5°C
1 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.9°C
2 BF 85%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
1 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 76%
Επισημάνσεις του Άγγελου Τσέκερη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επισημάνσεις του Άγγελου Τσέκερη

Ο προστατευόμενος μάρτυρας «Ιωάννης Αναστασίου» αναχωρεί με την οικοσκευή του για τη Μαδρίτη. (Κάτω αριστερά, ο εισαγγελέας Διαφθοράς)

Πήγε να φύγει, του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα και του ασκήθηκε ποινική δίωξη για παθητική δωροδοκία διότι υπάρχουν στοιχεία εις βάρος του. Είναι αυτό κράτος δικαίου;

Τι να κάνουμε, αυτή είναι η πρακτική και σε όποιον αρέσει.

Τι να πουν δηλαδή και τα τζάγκουαρ του Αττικού Πάρκου;

Ας το δούμε σαν μια καλή πρακτική για να ανακοπεί το brain drain. Αρκετοί άριστοι την έχουν κοπανήσει από τη χώρα.

Αν ήμασταν σοβαρό κράτος, θα του είχαμε χορηγήσει και διπλωματικό διαβατήριο όπως στον Χριστοφοράκο.

Και θα του είχαμε μεταφέρει και την οικοσκευή με έξοδα του Δημοσίου.

Τον πίεζαν, λέει, να καταθέσει εις βάρος πολιτικών προσώπων.

Ενώ ο ίδιος είχε προσφερθεί αυτοβούλως να πάει ως προστατευόμενος μάρτυρας για να τους εξηγήσει πώς τα φάρμακα υπερτιμολογούνται από μόνα τους, χωρίς ανθρώπινη διαμεσολάβηση.

Πρέπει να το καταθέσεις υπό καθεστώς ανωνυμίας αυτό, γιατί παρεξηγούνται μετά τα φάρμακα και κρατάνε μούτρα.

Αλλά αυτοί τον έκλεισαν σε ένα γκαράζ και τον πίεζαν να καταθέσει σε βάρος του Γεωργιάδη και του Σαμαρά. Αυτό δεν είναι Δικαιοσύνη, είναι το Pulp Fiction.

Είστε και εσείς περίεργοι όμως. Μη σκάσει ένα σκάνδαλο με μίζες 50 εκατομμύρια ευρώ και ζημιά της χώρας 23 δις., αμέσως να αναζητήσετε ευθύνες πολιτικών προσώπων.

Και μάλιστα όταν η αχρείαστη διαπραγμάτευση του 2015 έχει κοστίσει στη χώρα 200 δισ.

Είναι εντυπωσιακό πάντως πώς η άσκηση ποινικής δίωξης για παθητική δωροδοκία, μετατρέπει έναν άνθρωπο από αλήτη κουκουλοφόρο σε τίμιο τεχνοκράτη που λέει μόνο αλήθειες.

Αν έχουμε καταλάβει καλά από τις ανακοινώσεις της Ν.Δ., η Δικαιοσύνη σε αυτή τη χώρα, πότε είναι κατευθυνόμενη από τους συριζομαδούρους και πότε διωκόμενη από τους συριζομαδούρους, αναλόγως με τα αν προχωράει γρήγορα τις δικογραφίες ή τις καθυστερεί αδικαιολόγητα.

Βάναυση παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης καταλογίζει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων στον Πολάκη, για ανάρτησή του στο Facebook που πήρε 1.214 like, 263 καρδούλες, 19 φατσούλες, 242 σχόλια και 370 κοινοποιήσεις.

Αν αυτό δεν είναι θεσμική εκτροπή, τότε τι είναι;

Και ο Φράνκο την ισπανική Δημοκρατία με αναρτήσεις στο Facebook την ανέτρεψε άλλωστε.

Αντίστοιχα likes είχε πάρει ο Πολάκης όταν είχε ανεβάσει φωτογραφία του με έναν ψαρεμένο ροφό 25 κιλών, αλλά τότε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων είχε σιωπήσει.

Όπως σιωπά τώρα για τον Άδωνι, που καταγγέλλει τους εισαγγελείς της Novarits για έγκλημα κατά του πολιτεύματος.

Έτσι είναι, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων δεν παρεμβαίνει για ψύλλου πήδημα. Μόνο όταν υπάρχει σοβαρό θέμα.

Σου λέει, ας το αφήσουμε να περάσει έτσι, φίλος του Παττακού ήτανε ο Άδωνις, κάτι παραπάνω από μας θα ξέρει για εγκλήματα κατά του πολιτεύματος.

Με τις καλύτερες προϋποθέσεις ξεκινά η υποψηφιότητα Πατούλη για την Περιφέρεια Αττικής, καθώς η μισή Ν.Δ. τον καταγγέλλει για διπλό παιχνίδι στο χαλιφάτο του Αμαρουσίου.

Από τη μία στηρίζει τύποις τον υποψήφιο δήμαρχο της Ν.Δ. και από την άλλη σπρώχνει την υποψηφιότητα της συζύγου του. Κάτι τέτοια κόλπα έκανε και ο Λέννον και διαλύθηκαν τελικά οι Μπητλς.

Νέα προσφυγή στον ESM προβλέπει ο Κώστας Σημίτης, ο άνθρωπος που μας φόρτωσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες και έπεσε κατά 50% έξω σε όλους τους προϋπολογισμούς της θητείας του.

Και του οποίου πεντ’ έξι υπουργοί έχουν καταδικαστεί για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Να τον εμπιστεύεστε στις προβλέψεις του τον Σημίτη. Αυτός δεν ήταν που έλεγε ότι το χρηματιστήριο θα σταθεροποιηθεί στις 10.000 μονάδες;

Για τους τεχνητούς διχασμούς που δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή μίλησε στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι πούλησε τη Μακεδονία για να πάρει τις συντάξεις.

Ο προστατευόμενος μάρτυρας «Ιωάννης Αναστασίου» αναχωρεί με την οικοσκευή του για τη Μαδρίτη. (Κάτω αριστερά, ο εισαγγελέας Διαφθοράς)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL