Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
Δύο μέτρα και δύο σταθμά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δύο μέτρα και δύο σταθμά

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων σχολιάζει την τρέχουσα πολιτικοδικαστική επικαιρότητα. Και δεν είναι, δυστυχώς, η πρώτη φορά που χρωματίζει την ανακοίνωσή της εξαπολύοντας βέλη προς μία και μόνο πλευρά -την κυβέρνηση-, ενώ αφήνει στο απυρόβλητο την άλλη πλευρά, την αξιωματική αντιπολίτευση.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων έφτασε αυτή τη φορά να χαρακτηρίσει ως "θεσμική εκτροπή" το δημόσιο αίτημα για εξηγήσεις το οποίο διατύπωσε ο αν. υπουργός Υγείας Π. Πολάκης, αναρμόδιος σε θέματα Δικαιοσύνης και επομένως μη δυνάμενος να εμπλακεί θεσμικά σε δικαστικές υποθέσεις.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, που μιλά για "απόπειρα παρέμβασης στο έργο δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών", θεωρώντας ότι τέτοιες ενέργειες "πλήττουν τη δικαστική ανεξαρτησία και το κράτος δικαίου", δεν ένιωσε την ανάγκη να σχολιάσει τις προχθεσινές δηλώσεις του αντιπροέδρου της Ν.Δ., που φιλοδοξεί να ξανακυβερνήσει τη χώρα, Άδ. Γεωργιάδη και ειδικά την υιοθέτηση από πλευράς του των δηλώσεων Μανιαδάκη, βάσει των οποίων τονίζει ότι "πέφτει βαριά σκιά" πάνω στους εισαγγελείς Διαφθοράς "ότι δυστυχώς και αυτοί ενέχονται σε σκευωρία κατά του πολιτεύματος". Εδώ δεν έχουμε απόπειρα παρέμβασης, για να μην πούμε εκφοβισμού, δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών;

Η Δικαιοσύνη και οι λειτουργοί της οφείλουν να είναι αμερόληπτοι - και να το αποδεικνύουν καθημερινά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL