Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Για την Αθήνα με τα μεγάλα όπλα της Αριστεράς!

Eurokinissi

  Το 2006, η “Ανοιχτή Πόλη” κατέβηκε με υποψήφιο δήμαρχο τον 32 χρονών, τότε, Αλέξη Τσίπρα. Η υποψηφιότητα εκείνη αναδείχτηκε μέσα σε ένα κλίμα οξύτατων εσωκομματικών αντιπαραθέσεων, Παρ' όλα αυτά, η...

Το 2006, η “Ανοιχτή Πόλη” κατέβηκε με υποψήφιο δήμαρχο τον 32 χρονών, τότε, Αλέξη Τσίπρα. Η υποψηφιότητα εκείνη αναδείχτηκε μέσα σε ένα κλίμα οξύτατων εσωκομματικών αντιπαραθέσεων, Παρ' όλα αυτά, η δουλειά μιας νεανικής ομάδας έκανε την έκπληξη.

Ενεργοποίησε ευρύτατες δυνάμεις στις γειτονιές της Αθήνας,, βρήκε ζωντανούς τρόπους επικοινωνίας με τον κόσμο και αξιοποίησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη σημαντικότατη προγραμματική παρακαταθήκη της Αριστεράς στα ζητήματα της πόλης και της Αυτοδιοίκησης. Ο υποψήφιος της “Ανοιχτής Πόλης” συγκέντρωσε το απροσδόκητο για τα τότε δεδομένα της Αριστεράς, 10,5%.

Στις δημοτικές εκλογές του 2014, υποψήφιος της “Ανοιχτής Πόλης” ήταν ο 34χρονος Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Άνθρωπος με ήθος και εξαιρετική επιστημονική μόρφωση, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης ήταν ιδιαίτερα αγαπητός εντός των τειχών της Αριστεράς, αλλά καθόλου αναγνωρίσιμος έξω από αυτά - και μάλιστα σε μια άκρως ανταγωνιστική προεκλογική μάχη με πολλούς ισχυρούς διεκδικητές.

Ήταν πάλι η δυναμική μιας νεανικής υποψηφιότητας και η σοβαρότητα της προγραμματικής και της επικοινωνιακής δουλειάς που έβαλε τον κόσμο στο παιχνίδι. Ο Σακελλαρίδης πέρασε στον δεύτερο γύρο και έχασε από τον απερχόμενο δήμαρχο Γ. Καμίνη με το οριακό 48,6%.

Χθες, η “Ανοιχτή Πόλη” ανακοίνωσε ότι υποψήφιος για τον Δήμο της Αθήνας στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές, θα είναι ο οικονομολόγος Νάσος Ηλιόπουλος.

Στα 35 του χρόνια, ο Νάσος Ηλιόπουλος είναι ήδη αναγνωρισμένος ως ένα από τα πιο δραστήρια, μαχητικά και αποτελεσματικά κυβερνητικά στελέχη.

Η Αριστερά διεκδικεί ξανά τον Δήμο της Αθήνας με τα μεγάλα της όπλα: τον σοβαρό προγραμματικό λόγο, την κοινωνική οπτική, το ήθος και την ηλικιακή ανανέωση. Και θα πάει ακόμα πιο μπροστά!

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Θέλουν Μνημόνια για να εφαρμόσουν το πρόγραμμά τους

Τις ημέρες αυτές, και εν όψει της συνόδου που θα πάρει τις αποφάσεις για το ταμείο ανάκαμψης, η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία εκδηλώνουν από κοινού έντονη διπλωματική κινητικότητα προκειμένου να διασφαλίσουν ότι η ενίσχυση στις χώρες του Νότου δεν θα συνοδεύεται από Μνημόνια και οικονομική επιτήρηση.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις