Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.6°C18.0°C
3 BF 76%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.1°C14.4°C
2 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.7°C14.8°C
3 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C20.8°C
3 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.9°C12.4°C
0 BF 94%
Τ. Αλεξιάδης: Μας κατηγορούν ότι βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια, τι ήθελαν να αυτοπυρποληθούμε στο Σύνταγμα; (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τ. Αλεξιάδης: Μας κατηγορούν ότι βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια, τι ήθελαν να αυτοπυρποληθούμε στο Σύνταγμα; (Video)

«Με τον πιο τεκμηριωμένο τρόπο ο Πρωθυπουργός και οι υπουργοί απέδειξαν με στοιχεία το τι καταφέραμε όλο αυτό το διάστημα» πρόσθεσε ο κ. Αλεξιάδης. «Έχουμε έναν προϋπολογισμό που απαντά στα αιτήματα της κοινωνίας, επιστρέφει αυτά που έπρεπε να επιστραφούν εδώ και πολλά χρόνια και δίνει αναπτυξιακές προοπτικές στην χώρα».

Μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ ο κ. Αλεξιάδης ανέφερε: «εμείς δεν θέλουμε την ένταση σε καμία περίπτωση» ξεκαθάρισε ο Τρύφων Αλεξιάδης ωστόσο «δεν μπορούμε να μένουμε σιωπηλοί όταν βλέπουμε εικόνες να προσβάλλουν την Δημοκρατία και το Κοινοβούλιο όπως αυτές που είδαμε χθες στην Βουλή».

Απάντησε μάλιστα στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης περί υπερφορολόγησης.

«Ποιοι μας κατηγορούν για την υπερφορολόγηση; Αυτοί που πήραν τους φόρους στην περιουσία στα 650 εκ. και τους πήγαν στα 3,4 δις. Αυτοί μας κατηγορούν και μας κουνούν το δάχτυλο».

«Ο πίνακας 3.1 του ΟΟΣΑ που δείχνει το τελικό ποσοστό εσόδων φορολογικά έσοδα, ασφαλιστικές εισφορές στις χώρες του ΟΟΑΣΑ δείχνει τη θέση της χώρας στην Ε.Ε.  και δείχνει πολλές άλλες χώρες να έχουν πολύ μεγαλύτερο ποσοστό φορολογίας. Παραδέχθηκε ωστόσο ότι στην Ελλάδα έχουμε όμως μια άδικη κατανομή φορολογικών βαρών και σε αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε με μείωση ΕΝΦΙΑ και φορολογικών συντελεστών και ασφαλιστικών εισφορών».

Τέλος ο κ. Αλεξιάδης απάντησε στην κατηγορία της Ν.Δ. ότι είναι η μακροβιότερη μνημονιακή κυβέρνηση:

«Κατηγορούν εμάς αυτοί που βύθισαν τη χώρα στα μνημόνια επειδή βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια. Δηλαδή τι έπρεπε να κάνουμε να αυτοπυρποληθούμε στο Σύνταγμα;»

Κατ. Μπρ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL