Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.4°C
4 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.3°C19.7°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C18.3°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
6 BF 53%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 48%
Φ. Κουβέλης: Η ΝΔ χρησιμοποιεί ακραίο εμφυλιοπολεμικό λόγο για να τροφοδοτήσει την πολιτική αντιπαλότητα (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φ. Κουβέλης: Η ΝΔ χρησιμοποιεί ακραίο εμφυλιοπολεμικό λόγο για να τροφοδοτήσει την πολιτική αντιπαλότητα (Video)

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης μίλησε στην εκπομπή ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ στην ΕΡΤ1 για την βομβιστική επίθεση στον ΣΚΑΪ, και τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει στο πολιτικό σκηνικό, με επίκεντρο την ελευθεροτυπία και την πολυφωνία.

«Είναι εξαιρετικά επικίνδυνος ο αντιπολιτευτικός της λόγος και συγκεκριμένα ο ισχυρισμός της ότι η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ υποθάλπουν τη βιαιότητα και την τρομοκρατία«, είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, ενώ παράλληλα χαρακτήρισε απαράδεκτη τη δήλωση της ιδιοκτησίας του ΣΚΑΪ περί «ηθικής αυτουργίας» της κυβέρνησης για την επίθεση στο κτίριο του σταθμού.

https://www.youtube.com/embed/ZO0cJYM1NlQ

Με τη δήλωσή της αυτή, κλιμακώνει την επίθεσή της στην κυβέρνηση, αλλά αυτή τη φορά, με μεγαλύτερη σφοδρότητα, που εμπεριέχει όμως και μία σαφή πολιτική θέση, σημείωσε ο κ. Κουβέλης. Ανέφερε ακόμη ότι «η Αριστερά δεν κάνει τους κοινωνικούς της αγώνες με κουκούλες αλλά με το πρόσωπό της καθαρό, μέσα στην ημέρα και όχι στη νύχτα.

Η ΝΔ χρησιμοποιεί έναν ακραίο εμφυλιοπολεμικό λόγο για να τροφοδοτήσει την πολιτική αντιπαλότητα, καθώς βρίσκεται σε αδιέξοδο. Για το λόγο αυτό κατηγορεί την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επιδεικνύουν ανοχή σε παραβατικές συμπεριφορές, όπως του «Ρουβίκωνα», όμως όπως τόνισε δεν ευνοεί την κυβέρνηση με τη δράση του, αλλά αντιθέτως τη βλάπτει.

Σημείωσε επίσης, ότι «η έννοια της αντικειμενικότητας είναι σχετική, γιατί εμπεριέχει και το στοιχείο, της υποκειμενικότητας. Επειδή είναι δύσκολο να επιτευχθεί η αντικειμενικότητα, ας εξασφαλιστεί η πολυφωνία στα Μέσα Ενημέρωσης. Η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν να μη συμμετέχουν τα στελέχη τους στις ενημερωτικές εκπομπές του ΣΚΑΪ, γιατί υπήρχε διαστρέβλωση των δηλώσεων τους και επιλεκτική παρουσίασή τους, με συγκεκριμένη πολιτική στόχευση. Η ΝΔ αποφάσισε να προχωρήσει σε εμπάργκο στην ΕΡΤ, με σκοπό να πλήξει τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, εκμεταλλευόμενη μία θέση του δημοσιογράφου Σωτήρη Καψώχα, ο οποίος είχε κάθε δικαίωμα να τη διατυπώσει».

Για τη συμφωνία των Πρεσπών και τη στάση του Πάνου Καμμένου, ο υπουργός ανέφερε ότι θα μείνει στη δήλωση του προέδρου των ΑΝΕΛ ότι θα καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών και πως θα αποχωρήσει την κυβέρνηση αλλά ότι σε καμία περίπτωση δεν θα στηρίξει πρόταση μομφής εναντίον της.

Θα υπάρξει η πλειοψηφία στη Βουλή για την κύρωση της Συμφωνίας, δήλωσε ο κ. Κουβέλης, προσθέτοντας ότι «όσο περισσότεροι βουλευτές την ψηφίσουν, τόσο καλύτερα θα ήταν για την προώθηση της Συμφωνίας, που εξασφαλίζει προϋποθέσεις για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευαίσθητη περιοχή των Βαλκανίων. Δυστυχώς η ΝΔ στο πλαίσιο της στείρας αντιπολιτευτικής της στάσης, παρακάμπτει το γεγονός ότι δρομολογούνται επικίνδυνες κινήσεις για τη δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας» και πως η Άγκυρα επιδιώκει να παραμένουν σε εκκρεμότητα διμερή θέματα στα Βαλκάνια, για να παρεμβαίνει προς όφελός της, με τη δική της εξωτερική πολιτική».

πηγή ΕΡΤ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL