Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.6°C21.2°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.5°C22.0°C
2 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C20.2°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
20.1°C20.1°C
2 BF 47%
Υπερψηφίστηκε ο πρώτος μεταμνημονιακός Προϋπολογισμός
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Υπερψηφίστηκε ο πρώτος μεταμνημονιακός Προϋπολογισμός

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

https://www.youtube.com/embed/HawqZQSpXig//v.24liveblog.com/iframe/?id=2150117878330954560

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η ομιλία της Κατερίνας Μάρκου που αποκάλυψε την πρόθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη να επαναφέρει το ΔΝΤ στην χώρα καθώς και του Νίκου Δένδια που παραδέχθηκε ότι ο ίδιος κατήργησε 5.500 οργανικές θέσεις στην ΕΛΑΣ, τη στιγμή που η Ν.Δ. έχει πρώτο στην ατζέντα της, το ζήτημα της ασφάλειας και το θέμα της υποστελέχωσης της Ελληνικής Αστυνομίας.

Την παράταση του εξωδικαστικού μηχανισμού που θα ψηφιστεί με τροπολογία πριν το τέλος του χρόνου ανακοίνωσε κατά την ομιλία του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης. Σύμφωνα με όσα είπε: «πριν από το τέλος του χρόνου θα ψηφιστεί τροπολογία για παράταση του εξωδικαστικού μηχανισμού, που θα συνοδευτεί από περαιτέρω απλούστευση και διεύρυνση του πεδίου εφαρμογής του». Επίσης είπε ότι «σύντομα θα αποσαφηνιστεί το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας και θα έρθει η σχετική ρύθμιση στη Βουλή. Στόχος μας είναι η εν λόγω προστασία να επεκταθεί και στην πρώτη κατοικία επαγγελματιών, η προστασία να αποκτήσει μόνιμο χαρακτήρα και να συνοδευτεί από ευρύτερη πολιτική στέγασης για όσους δεν έχουν κατοικία».

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος απάντησε στον Άδωνι Γεωργιάδη για το πώς επί κυβέρνησης Σαμαρά έκαναν το χρέος βιώσιμο.  «Αυτά τα δύο μαζί κάνανε το χρέος βιώσιμο και, άρα, δεν χρειαζότανε εσείς να πάτε και να ζητήσετε μείωση του χρέους», «Εμείς ξέραμε ότι και το 4,5% είναι 'too much', αλλά και το 3,5% Αλλά και αυτό που λέγατε για τους ρυθμούς ανάπτυξης ήταν τόσο πέρα από την πραγματικότητα, που αυτό είναι το οποίο βοηθούσε τους Γερμανούς, γιατί έλεγαν 'να, με 4,5% ανάπτυξη και 4,5% πρωτογενή πλεονάσματα δεν χρειάζεται να πάρουμε κάτι για το χρέος'».

Κατ. Μπρ.

Διαβάστε επίσης:

Ν. Δένδιας: Εγώ κατήργησα 5.500 θέσεις αστυνομικών γιατί δεν χρειαζόντουσαν (Video)

Η Κατερίνα Μάρκου ομολογεί ότι ο Κ. Μητσοτάκης θα φέρει το ΔΝΤ ξανά στην Ελλάδα! (Video)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL