Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
14.8°C17.3°C
3 BF 84%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.9°C14.4°C
2 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C14.3°C
2 BF 88%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
18.0°C18.8°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.9°C
3 BF 100%
Καθολική η καταδίκη της τρομοκρατικής επίθεσης / Κάθε βόμβα είναι επίθεση στη Δημοκρατία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καθολική η καταδίκη της τρομοκρατικής επίθεσης / Κάθε βόμβα είναι επίθεση στη Δημοκρατία

Την απερίφραστη καταδίκη της βομβιστικής επίθεσης στον ΣΚΑΪ εξέφρασε στο σύνολό του ο πολιτικός κόσμος. Για μια επίθεση "δειλών και σκοτεινών δυνάμεων απέναντι στην ίδια τη δημοκρατία" έκανε λόγο ο πρωθυπουργός. "Δεν πρόκειται, όμως, να πετύχουν τον στόχο τους. Ούτε να τρομοκρατήσουν, ούτε να αποπροσανατολίσουν", ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο Αλ. Τσίπρας εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στους δημοσιογράφους και στους εργαζόμενους του σταθμού.

Ως βαθιά αντιδημοκρατική ενέργεια,"που στρέφεται ενάντια στην ελευθεροτυπία και την ενημέρωση", χαρακτήρισε την επίθεση από την πρώτη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας την ανάγκη οι αστυνομικές αρχές να ολοκληρώσουν "τάχιστα τις έρευνές τους και οι δράστες να οδηγηθούν άμεσα στη Δικαιοσύνη". "Χωρίς περιστροφές, πρέπει να καταδικάσουμε αυτή την ενέργεια", σημείωσε ο Π. Σκουρλέτης

Χέρι - χέρι Σπυράκη - Αλαφούζος

Εντούτοις, από νωρίς χθες το πρωί και τις πρώτες ζωντανές συνδέσεις του τηλεοπτικού σταθμού κυριάρχησε τα περί ευθύνης της κυβέρνησης που "στοχοποιεί" τον ΣΚΑΪ, φτάνοντας στην πρωτοφανή δήλωση του Γ. Αλαφούζου ότι "βασικός ηθικός αυτουργός είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛΛ.". "Η διαφορετική άποψη στοχοποιήθηκε με ευθύνη των δυνάμεων που αυτή τη στιγμή είναι στην κυβέρνηση", δήλωνε νωρίτερα, στο ίδιο μήκος κύματος, η εκπρόσωπος της Πειραιώς Μ. Σπυράκη. Μάλιστα έκανε λόγο για "στοχοποίηση" του ΣΚΑΪ λόγω του εμπάργκο από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά για "μήνυμα" της αξιωματικής αντιπολίτευσης μέσω του εμπάργκο της στην ΕΡΤ.

ΣΥΡΙΖΑ: Αθλιότητα

Έντονη ήταν η αντίδραση της Κουμουνδούρου: "Φαίνεται ότι ο κ. Αλαφούζος άδραξε την ευκαιρία της επίθεσης για να εντείνει αυτό που κάνει τρία χρόνια τώρα από τα μέσα ενημέρωσης των οποίων είναι ιδιοκτήτης. Τη συκοφαντία, που ξεπερνά τα όρια της αθλιότητας", σημειώνει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, που βλέπει να δικαιώνεται η επιλογή του εμπάργκο, βάζοντας έτσι τέλος στις πληροφορίες που ανέφεραν χθες περί σκέψεων για άρση του. "Με τις ανοησίες του κολλητού του κ. Γεωργιάδη, Άρη Πορτοσάλτε, περί ηθικής αυτουργίας της κυβέρνησης, τις οποίες επαναλαμβάνει ο κ. Αλαφούζος, επιβεβαιώνει την ορθότητα της επιλογής μας να αφήσουμε τους άθλιους προπαγανδιστές, χωρίς την παρουσία εκπροσώπων των 'ηθικών αυτουργών της τρομοκρατίας' στα τηλεοπτικά τους πάνελ", επισημαίνει χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

"Δεν ξέρω κατά πόσο είναι επιθυμητός ο ΣΥΡΙΖΑ και οι απόψεις του σ’ αυτό το κανάλι. Θα περίμενε κανείς αυτή την ώρα να μην υπάρχει μια προσπάθεια αξιοποίησης εκ μέρους του σταθμού αυτής της τρομοκρατικής επίθεσης", σχολίασε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο γραμματέας της Κ.Ε. χαρακτηρίζοντας "αδιανόητη" την προσπάθεια σύνδεσης του εμπάργκο με τη βομβιστική επίθεση.

Παρέμβαση Τζανακόπουλου

"Η πολιτική διαφωνία δεν πρόκειται ποτέ να συνδεθεί στη συνείδηση των πολιτών με την επιλογή της βίας. Αυτού του είδους οι συμψηφισμοί, όμως, δεν προσφέρουν καλές υπηρεσίες στη Δημοκρατία", ανέφερε νωρίτερα με δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. "Η αποφασιστική αυτή στάση της κυβέρνησης, η συμπαράσταση στους εργαζόμενους και η απερίφραστη καταδίκη της τρομοκρατικής ενέργειας δεν πρόκειται να επηρεαστούν από τις προσπάθειες, αυτή να συνδεθεί με την πολιτική αντιπαράθεση" σημείωσε χαρακτηριστικά ο Δ. Τζανακόπουλος.

Για επιχείρημα μεταξύ χυδαίου και γελοίου έκανε λόγο ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππάς σχολιάζοντας τα περί του ότι τους βομβιστές "ενέπνευσε και καθοδήγησε η απουσία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από τον ΣΚΑΪ", όπως σχολίασε στο Twitter.

Στοχοποίηση, η γραμμή Σαμαρά

Η Ν.Δ από τις πρώτες ώρες φωτογράφισε κυβερνητικές ευθύνες, στον απόηχο των όσων υποστήριξε ο Αν. Σαμαράς στο συνέδριο του κόμματος περί "παρακράτους" - κάπου ανάμεσα στην στοχοποίηση της ΕΡΤ και τις απειλές ότι θα τους "πάει μέχρι τέλους". "Αυτό το τοξικό κλίμα που διαμορφωνόταν με ευθύνη της κυβέρνηση έχει παρενέργειες... Πρέπει να πέσουν οι τόνοι, να μη ρίξουμε άλλο νερό στον μύλο της πόλωσης και να αφήσουμε τις αρχές να κάνουν τη δουλειά τους", δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης που επισκέφτηκε το κτήριο του ΣΚΑΪ.

"Το κλίμα της ακραίας πόλωσης και στοχοποίησης δεν το καλλιεργούμε εμείς, άλλοι το καλλιέργησαν, ας κάνουν όλοι ένα βήμα πίσω και να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε αυτά τα φαινόμενα" κατέληξε. "Η Δημοκρατία δεν απειλείται. Ας το συνειδητοποιήσουν όλοι", σχολίασε ο Αν. Σαμαράς καταλογίζοντας ευθύνη σε "όσους εδώ και καιρό στοχοποιούν ΜΜΕ και δημοσιογράφους".

Φωνές να σπάσει το εμπάργκο από τη Ν.Δ.

Να αρθεί το εμπάρκο της Ν.Δ. στην ΕΡΤ -και του ΣΥΡΙΖΑ στον ΣΚΑΪ- ζήτησαν ανοιχτά χθες βουλευτές της Ν.Δ. "Όποιος κατηγορεί και επιτίθεται σε μέσο ενημέρωσης, είτε αυτό είναι ιδιωτικό, είτε αυτό είναι κρατικό, επειδή η κριτική δεν του είναι αρεστή, δείχνει το πώς αντιλαμβάνεται τη λειτουργία του Τύπου και της ενημέρωσης σε μια ευνοούμενη δημοκρατία" ανέφερε από τη Βουλή ο βουλευτής Σερρών Κώστας Αχ. Καραμανλής, ενώ με δήλωσή του στην ΕΡΤ από το περιστύλιο της Βουλής έκανε λόγο για αναθεώρηση του εμπάργκο της Ν.Δ. ο βουλευτής Λέσβου Χ. Αθανασίου.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΠΡ. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ"

Καταδικάζει σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος

Ν. Βούτσης: "Ο τρόμος και ο φόβος δεν μπορούν να μπουν στην εξίσωση και το πλαίσιο της αντιπαράθεσης"

Την αμέριστη συμπαράστασή του εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος, μαζί με την απερίφραστη καταδίκη της συγκεκριμένης ενέργειας στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον διευθυντή της "Καθημερινής" Αλ. Παπαχελά.

Για αυτονόητη και απερίφραστη καταδίκη μίλησε ο πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης. "Ο τρόμος και ο φόβος δεν μπορούν να μπουν στην εξίσωση και το πλαίσιο της αντιπαράθεσης" σημείωσε.

"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καταδικάζει όλες τις επιθέσεις εναντίον της ελευθερίας της έκφρασης και της ελευθερίας του Τύπου που είναι ακρογωνιαία λίθος των αξιών μας", δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.

"Άσχετα με τον πολυετή πόλεμο που δεχόμαστε από τον ΣΚΑΪ, αρνούμαστε έστω και με τη στάση μας να βρεθούμε τυπικά με τη χρήση βίας. Στηρίζουμε το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης ακόμα και σε εκείνους που παραβιάζουν τη δική μας", σχολίασε ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ. και ΥΠΕΘΑ Π. Καμμένος.

"Οι δράστες πρέπει να βρεθούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Η κυβέρνηση επιβάλλεται επιτέλους να δώσει ένα ισχυρό μήνυμα μη ανοχής στη βία" τόνισε η Φ. Γεννηματά. Για ευκαιρία να μπει τέλος στους αποκλεισμούς ΜΜΕ από κόμματα και πολιτικούς έκανε λόγο ο Στ. Θεοδωράκης. "Απέναντι στην τρομοκρατία ας είμαστε όλοι ενωμένοι", τόνισε. Σε ενέργειες που λειτουργούν ως άλλοθι για την ένταση της καταστολής αναφέρθηκε το ΚΚΕ. "Η βία γυρίζει πίσω τη χώρα" σημείωσε ο Β. Λεβέντης. "Η βία, από όπου και αν προέρχεται, μόνον αποτροπιασμό προκαλεί" ανέφερε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL