Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
Για τον σύντροφο Κουτσούμπα, ειδικό στην κωλοτούμπα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Για τον σύντροφο Κουτσούμπα, ειδικό στην κωλοτούμπα

Τον ρώτησαν πολλά και διάφορα στη Θεσσαλονίκη οι δημοσιογράφοι τον Δημήτρη Κουτσούμπα και απάντησε σε πολλά και διάφορα. Ανέλυσε τη θέση του κόμματός του για τη σημερινή κατάσταση, για τη λαϊκή συμμαχία, για τις κωλοτούμπες (δική του η λέξη) του ΣΥΡΙΖΑ, για την ανάγκη της κατάργησης της εξουσίας των μονοπωλίων και τη λαϊκή εξουσία που θα την αντικαταστήσει, για τη συγκυρία των αγώνων και λοιπά και λοιπά.

Ρωτήθηκε λοιπόν και για "τη θεωρία των δύο άκρων όπως την παρουσιάζουν οι Σαμαράς και Βενιζέλος, οι οποίοι, όταν μιλούν για τα δύο άκρα, αναφέρονται συγκεκριμένα στη Χρυσή Αυγή και στο ΣΥΡΙΖΑ. Όχι στο ΚΚΕ". Κι αφού χαρακτήρισε ανιστόρητη την ταύτιση οποιουδήποτε κόμματος με το ναζιστικό μόρφωμα, συνέχισε στα καλά καθούμενα: "Τώρα από εκεί και πέρα μπορεί να συζητήσουμε άλλα ζητήματα. Για παράδειγμα, εγώ θα σχολίαζα... ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει λαβές λόγω της τυχοδιωκτικής, της καιροσκοπικής πολιτικής του".

Δηλαδή; Δηλαδή, για όσους δεν κατάλαβαν, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι λίγο... άκρο. Δίνει λαβές, βρε αδελφέ. Τον έχει έναν τυχοδιωκτισμό κι έναν καιροσκοπισμό. Άρα έχουν τα δίκια τους ο Σαμαράς κι ο Βενιζέλος -δεν είναι όσα του καταλογίζουν αέρας κοπανιστός. Κάποια τα επιβεβαιώνει κι ο γραμματέας του ΚΚΕ. Ο ίδιος που πριν από λίγο μιλούσε ως συνεπής για κωλοτούμπες και ως ασυμβίβαστος για συμβιβασμό. Άρα τα λόγια του έχουν ειδικό βάρος και η αξιοποίησή τους επαφίεται στην ευρηματικότητα των εμπνευστών της θεωρίας των δύο άκρων. Αυτοί ξέρουν.

Το ερώτημα είναι: Ο Δημήτρης Κουτσούμπας δεν ξέρει; Δεν καταλαβαίνει ποιες χερούκλες θα πιαστούν απ' τις λαβές του; Για ποιον δουλεύουν οι λαβές του; Ποιον θα κρεμάσουν στις λαβές του; Και τελικώς για ποιον είναι δωράκι εκ του Περισσού οι λαβές του; Ξέρει βέβαια, κι επειδή ξέρει πάει να ξεπλυθεί. Αυτό δεν το λέει το ΚΚΕ, μας πληροφορεί -ενώ πριν από δέκα δεύτερα το είπε ο ίδιος- αλλά το λένε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, το ξέρει όλη η ελληνική κοινωνία, είναι γεγονός. Και μας ενημερώνει ότι αυτός δεν κάνει πολιτικά μαθήματα -αλίμονο-, μόνο κάνει μια επισήμανση, επειδή ρωτήθηκε.

Είναι πράγματα αυτά; Το είπα, αλλά δεν το λέω, το λένε οι άλλοι. Εσείς, ως εδικός στην κωλοτούμπα, πώς θα τα χαρακτηρίζατε, σύντροφε Κουτσούμπα;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL