Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
Πολιτική εκμετάλλευση στο έπακρο από τη Ν.Δ. για τη βόμβα στο ΣΚΑΙ (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πολιτική εκμετάλλευση στο έπακρο από τη Ν.Δ. για τη βόμβα στο ΣΚΑΙ (Video)

Το «εμπάργκο» στο ΣΚΑΙ εκτίμησαν στελέχη της Ν.Δ. και δημοσιογράφοι του καναλιού ότι ευθύνεται για την βομβιστική επίθεση στο σταθμό μιλώντας για «στοχοποίηση» του καναλιού από την κριτική της κυβέρνησης. Ενώ η έρευνα της Αστυνομίας συνεχίζεται και μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια ανάληψη ευθύνης για την επίθεση αυτή.

Ωστόσο βουλευτές και στελέχη της Ν.Δ. βρήκαν ευκαιρία να αξιοποιήσουν αντιπολιτευτικά την βομβιστική επίθεση στο έπακρο έτσι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ευθύνεται η κριτική στο κανάλι που την ονομάζουν "στοχοποίηση" του  από την κυβέρνηση.

Το εμπάργκο στο ΣΚΑΙ λόγω της αναπαραγωγής fake news παρουσιάζεται ως υπαίτιο της βομβιστικής επίθεσης από πλήθος δημοσιογράφων φιλικών μέσων και πολιτικών της Ν.Δ. Άρα είναι καταδικαστέο και πρέπει σήμερα κιόλας να αρθεί και «ταπεινά να προσέλθουν». "Η κυβέρνηση φταίει για τη στοχοποίηση του ΣΚΑΙ" είπε ο Άρης Πρωτοσάλτε.

Άκρως υποκριτικά την ίδια ώρα ισχυρίζονται ότι το εμπάργκο της Ν.Δ. στην ΕΡΤ θεωρείται απολύτως αιτιολογημένο.

Η εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη δήλωσε: «Βόμβα μπήκε στο ΣΚΑΙ όχι στην ΕΡΤ, ο ΣΚΑΙ ήταν ο στόχος σε όλες τις εκδοχές, είτε περιγράφατε, είτε λέγατε τις απόψεις σας. Η κυβέρνηση πρέπει να δώσει εντολή να σταματήσει αυτός ο διχασμός. Καμία ανοχή στην βία απ’ όπου και αν προέρχεται.»

Ενώ ο κ. Κεφαλογιάννης υποστήριξε ότι: το εμπάργκο «στο ΣΚΑΙ που είναι πλουραλιστικό κανάλι ενοχλεί που λέει τα πράγματα με το όνομά τους» είναι ακατανόητο, ενώ στην ΕΡΤ που «είναι ένα κανάλι που έχει γίνει όργανο προπαγάνδας για την κυβέρνηση» δικαιολογείται.

Ο κ. Κεφαλογιάννης παραδέχθηκε και ο ίδιος ότι αυτό συνιστά δύο μέτρα και δύο σταθμά. Ωστόσο αιτιολόγησε απόλυτα το εμπάργκο στην ΕΡΤ προσθέτοντας ότι «δεν θα πηγαίνουμε να ακούμε τις ύβρεις των στελεχών που έχουν διοριστεί στις εκπομπές».

Ο κ. Μητσοτάκης όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο του ΣΚΑΙ κατά την επίσκεψή του εκεί αρκέστηκε σε ένα θα το «εξετάσω» μεταθέτοντας το κέντρο βάρους στην «στοχοποίηση» του σταθμού και το κλίμα πόλωσης που προέρχεται από την κυβέρνηση και όχι από τις δηλώσεις ακροδεξιάς έμπνευσης περί «προδοσίας» και τα εμφυλιοπολεμικά κηρύγματα περί ήττας των θέσεων της Αριστεράς που ο ίδιος ακολουθώντας Άδωνι, Βορίδη, Σαμαρά επανέλαβε μόλις χθες στο συνέδριο της Ν.Δ.

Αλίμονο αν η κριτική εκλαμβάνεται ως «στοχοποίηση». Γιατί τότε, μόλις χθες ο κ. Σαμαράς «στοχοποίησε» δημοσιογράφο της ΕΡΤ υπεύθυνη για σειρά ιστορικών εκπομπών επειδή δεν συμφωνούσε.

Κατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL