Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.5°C16.5°C
2 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.7°C13.1°C
2 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
8.0°C13.3°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.1°C13.6°C
2 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
8 °C
7.9°C11.8°C
0 BF 81%
Σε τροποποίηση του νόμου περί καταχραστών δημοσίου προσανατολίζεται η κυβέρνηση (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σε τροποποίηση του νόμου περί καταχραστών δημοσίου προσανατολίζεται η κυβέρνηση (Video)

Με την ολοκλήρωση του έργου των νομοπαρασκευαστικών επιτροπών θα διεξαχθεί διάλογος για την μεταρρύθμιση του ποινικού κώδικα είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης πριν λίγο στην Βουλή.

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε ότι: «Στις 6 Νοεμβρίου εκδόθηκαν υπουργικές αποφάσεις που έχουμε επανασύσταση των δύο νομοπαρασκευαστικών επιτροπών για τον ποινικό κώδικα και τον κώδικα ποινικής δικονομίας. Ο χρόνος που έχει δοθεί είναι 2 μήνες και όταν ολοκληρώσουν τις εργασίες τους σε ένα πρώτο στάδιο περίπου στο μήνα να τεθούν τα σχέδια των δύο κωδίκων σε δημόσια διαβούλευση που θα εμπλέξει όλους διότι πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική μεταρρύθμιση. Όταν ολοκληρωθεί το έργο της νομοπαρασκευαστικής θα εισάγουμε τους δύο κώδικες για ψήφιση στην Βουλή. Πρόκειται για μια μεγάλη μεταρρύθμιση και θα χρειαστεί η συναίνεση όλων και των υπολοίπων κομμάτων».

«Σε τρεις άξονες μπορεί να κινηθεί ο νόμος περί καταχραστών δημοσίου α) θα έχει να κάνει με την αντικειμενική υποκειμενική στοιχειοθέτηση των αδικημάτων, β) με τον εξορθολογισμό των ποινών και γ) την αποκατάσταση της ζημίας που έχει υποστεί το ελληνικό δημόσιο. Να μπορούν να αποκαταστήσουν τη ζημία με συγκεκριμένους κανόνες για την αντιμετώπιση των οικονομικών αδικημάτων που θα λαμβάνονται υπόψη οι ασθενέστεροι συμπολίτες μας» τόνισε ο κ. Καλογήρου.

Ν. Φίλης: Η Δικαιοσύνη να πάψει να λειτουργεί σαν τον ιστό της αράχνης 

«Με τις νομικές αυτές κατασκευές προσβάλλεται βάναυσα το περί δικαίου αίσθημα και καταλήγουν στις φυλακές άνθρωποι χαμηλόμισθοι. Καταντήσαμε ο νόμος αυτός να ισχύει εις βάρος απλών, φτωχών ανθρώπων. Να τιμωρούνται μεν αλλά όχι με τρόπο εξοντωτικό» τόνισε υποβάλλοντας την επίκαιρη ερώτησή του ο Νίκος Φίλης.

«Τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση για αυτό το νόμο που όπως εφαρμόζεται θυμίζει την αρχαία παραβολή όπου η Δικαιοσύνη μοιάζει με τον ιστό της αράχνης που τον σπάνε τα μεγάλα έντομα και πιάνονται μόνο τα μικρά».

Κατ. Μπρ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL