Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.0°C24.3°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.9°C20.8°C
3 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.4°C23.9°C
2 BF 35%
Γ. Κατρούγκαλος από τη Μόσχα: Οι δύο λαοί μας τρέφουν αισθήματα αμοιβαίας συμπάθειας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ. Κατρούγκαλος από τη Μόσχα: Οι δύο λαοί μας τρέφουν αισθήματα αμοιβαίας συμπάθειας

«Θα ήθελα να επιβεβαιώσω ότι η συνάντηση της Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής ήταν ιδιαίτερα επιτυχής και να ευχαριστήσω τον συμπρόεδρο της Επιτροπής, υπουργό κ. Ντίτριχ για τον πολύ αποτελεσματικό τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε τις εργασίες της.

Γνωρίζετε όλοι ότι οι σχέσεις Ελλάδος και Ρωσίας είναι διαχρονικά πολύ καλές, γιορτάζουμε φέτος τα 190 χρόνια από τη σύναψη των διπλωματικών μας σχέσεων και εργαστήκαμε συστηματικά με τον συμπρόεδρο τον κ. Ντίτριχ και τους συνεργάτες μας, ώστε να προωθήσουμε ακόμη περισσότερο αυτές τις πολύ καλές σχέσεις στον τομέα της οικονομίας, σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, όπως είναι η ενέργεια, οι μεταφορές, τα αγροτικά προϊόντα, αλλά και σε άλλους τομείς, όπως οι νέες τεχνολογίες, όπου επιθυμούμε να έχουμε συστηματική συνεργασία.

Δεν ασχοληθήκαμε όμως μόνο με θέματα οικονομίας, αλλά και με θέματα που φέρνουν τους λαούς πιο κοντά, όπως είναι ο πολιτισμός, αθλητισμός, η παιδεία. Οι δύο λαοί μας τρέφουν αισθήματα αμοιβαίας συμπάθειας και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που κάθε χρόνο φιλοξενούμε σχεδόν ένα εκατομμύριο Ρώσους πολίτες στη χώρα μας. Θεωρούμε ότι μεταξύ μας υπάρχουν δεσμοί που η ιστορία και οι κοινές πολιτιστικές παραδόσεις έχουν σφυρηλατήσει εδώ και αιώνες.

Προσδοκώ και εγώ εν όψει και της αυριανής συνάντησης του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον Πρόεδρο Πούτιν να υπάρξει περαιτέρω βελτίωση στις σχέσεις μας και θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Ντίτριχ για την πολύ καλή συνεργασία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL