Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
Ιδιοκτησιακή αντίληψη εξουσίας από ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ιδιοκτησιακή αντίληψη εξουσίας από ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία

Του Θωμά Βαρδουλάκη*

Εμβρόντητο και εκστατικό το εκλογικό σώμα της χώρας παρακολούθησε κατά τις τελευταίες ημέρες την άκρως απαξιωτική γι’ αυτό εξοργιστική και προεχόντως ολιγοκρατική και ιδιοκτησιακή αντίληψη, περί εκτελεστικής εξουσίας, του τέως πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, εκδηλωθείσα διά της φράσεώς του «Οι προσωρινοί ένοικοι του Μέγαρου Μαξίμου”.

Αυτό ειπώθηκε με αφορμή τον έλεγχο της Δικαιοσύνης επί των οικογενειακών τραπεζικών του λογαριασμών για τυχόν νομιμοποίηση των εσόδων του από εγκληματικές δραστηριότητες.

Ο μοιραίος για τη χώρα τέως πρωθυπουργός, επί ημερών του οποίου άρχισε η ιδεολογική απενοχοποίηση Σοσιαλδημοκρατίας και Δεξιάς, αφού το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου απώλεσε επί ημερών του Κ. Σημίτη την ιδεολογική του καθαρότητα. Μετά την ιδεολογική απενοχοποίηση του χώρου, που αγκάλιαζε πλατιές δυνάμεις της Κεντροαριστεράς, προχώρησε ο Κ. Σημίτης, διά της ανοχής και ανεπάρκειάς του (εάν δε συμβαίνει κάτι άλλο που θα μας το πει η Δικαιοσύνη), και στην ηθική και ποινική απενοχοποίηση αξιοποίνων πράξεων ιδιαίτερης ηθικής και ποινικής απαξίας.

Δηλαδή κακουργηματικών απιστιών, υπεξαιρέσεων και δωροδοκιών υπουργών και στελεχών του, όπως με τη βούλα της Δικαιοσύνης φιγουράρουν τα ονόματα Τσουκάτου, Μαντέλη, Τσοχατζόπουλου, Παπαντωνίου και άλλων, ουκ έστιν αριθμός. Οι μοιραίοι άνθρωποι του Κ. Σημίτη, οι οποίοι με τη φούσκα του χρηματιστηρίου συνετέλεσαν εν καιρώ ειρήνης στην πιο βίαιη ανακατανομή πλούτου από τα χέρια των πολλών στα χέρια των ολίγων.

Αυτοί που με τα υπερκοστολογημένα έργα των Ολυμπιακών Αγώνων έστρωσαν τον δρόμο της οικονομικής χρεοκοπίας. Αφού με τη στάση ζωής τους διά της κλεπτοκρατίας είχαν φέρει θανατηφόρο χτύπημα της θεσμικής και αξιακής δημοκρατίας, που υποτίθεται ότι διαθέτει μια κεντροαριστερή παράταξη.

Αυτοί οι μοιραίοι άνθρωποι και τα απομεινάρια τους, που χωρίς ηθική αναστολή και κανένα δισταγμό συνεργάστηκαν στην πιο ακραία έκφραση του ακροδεξιού νεοφιλελευθερισμού της συγκυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου. Οι ίδιοι επιδιώκουν τώρα, κατά πως λένε, τη «στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ».

Οι ισχυρισμοί τους βέβαια μόνο τη θυμηδία προκαλούν σε κάθε σκεπτόμενο πολίτη αυτής της χώρας, όχι μόνο γιατί στερούνται πλέον αφηγήματος, αφού δεν περικόπτονται οι συντάξεις και λαμβάνονται από την κυβέρνηση ευρύτερα μέτρα ενίσχυσης της οικονομικής συνοχής της κοινωνίας, αλλά για τον πρόσθετο λόγο ότι ο ελληνικός λαός έχει πάρει οριστικά διαζύγιο από τα δύο κόμματα του παλαιού πολιτικού συστήματος της κλεπτοκρατίας, το ποικιλώνυμα μετονομαζόμενο, ανά έτος, ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία.

Γιατί ο λαός δεν έχει, όπως αυτοί, την ιδιοκτησιακή αντίληψη της δοτής απ’ αυτόν διά της ψήφου της πρωτογενούς εξουσίας, που ασκεί η εκάστοτε εκλεγμένη κυβέρνηση του τόπου, αλλά ξέρει ως εντολέας λαός να επιβραβεύσει αυτούς που υπό τον Αλέξη Τσίπρα έβγαλαν με δάκρυα, αίμα, αγώνες και αγωνίες έναν πληγωμένο, ενδεή, εμπερίστατο αλλά πάντα υπερήφανο λαό, που δεν λύγισε ούτε τις πιο δύσκολες στιγμές της μνημονιακής δουλείας στο ξέφωτο από το βαθύ οκταετές σκοτάδι των Μνημονίων.

Μνημόνια στα οποία με συνευθύνη τους είχαν οδηγήσει διά των εγκληματικών πράξεων και παραλείψεών τους τα κόμματα της θεσμικής ανομίας, διαφθοράς και φαυλοκρατίας ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. Αυτών των ελληνοκτόνων εγκληματικών πράξεων και παραλείψεων έχουν γνώση όλοι οι ενεργοί και συμμετοχικοί πολίτες της χώρας, οι οποίοι διά της ψήφου τους θα αποτρέψουν την παλινόρθωση των ετερόκλητων «συμμάχων», οι οποίοι σε μια νέα παρά φύσει συμμαχία τους θα οδηγούσαν ξανά τη χώρα στα πιο εφιαλτικά σενάρια νέας μνημονιακής δουλείας. Όμως έχουν γνώση οι φύλακες του πολιτεύματος πολίτες.

Μετά την αριστερή παρένθεση, τον κόφτη, το τέταρτο Μνημόνιο το κόψιμο των συντάξεων και κάθε άλλο αφήγημα το οποίο απώλεσαν, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει και πάλι όλα τα δεδομένα να σχηματίσει κυβέρνηση προσέχοντας την εσωστρέφεια στο κόμμα.

Τώρα που ψηφίζονται όλες οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη αποφεύγουν τον όρο ψεύτης και αυτό που λένε είναι “παίρνει δέκα και γυρίζει πίσω ένα”.

*Ο Θωμάς Βαρδουλάκης είναι ιατρός πνευμονολόγος, ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL