Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.2°C14.8°C
3 BF 83%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.9°C13.9°C
2 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.9°C11.6°C
2 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
15 °C
13.6°C16.8°C
5 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
9.9°C10.7°C
3 BF 100%
Φωτογραφίες και video από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στα Καλάβρυτα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φωτογραφίες και video από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στα Καλάβρυτα

Θερμή ήταν η υποδοχή του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σήμερα στα Καλάβρυτα.

Ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον τόπο μαρτυρίου τιμώντας τη μνήμη των κατοίκων του χωριού που εκτελέστηκαν από τους ναζί στις 13 Δεκεμβρίου του 1943 καταθέτοντας λουλούδια στον τόπο της θυσίας, στον λόφο του Καπή.

"Τόπος ζωντανής μνήμης που στις μέρες μας είναι καλό να επισημαίνουμε την ιστορία του τόπου μας και στα νέα παιδιά" τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων κατά τη διάρκεια συζήτησης που είχε με τον δήμαρχο Καλαβρύτων, Γιώργο Λαζουρά και την διεκδίκησή τους πλέον ως θέμα αποσυνδεδεμένο από τα μνημόνια. "Έχουμε ηθικό χρέος και να θυμόμαστε και να διεκδικούμε», υποστήριξε ο κ. Τσίπρας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην πόλη των Καλαβρύτων συνοδεία του Δημάρχου Γιώργου Λαζουρά και του Περιφερειάρχη Δ. Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα συνομίλησε με τους κατοίκους της περιοχής ενώ επισκέφτηκε και τον γαλακτοκομικό συνεταιρισμό της περιοχής.

Φορείς της περιοχής εξέφρασαν την ικανοποίησή τους από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού και αποτιμούν θετικά την πρωθυπουργική επίσκεψη Τσίπρα στην περιοχή, καθώς και τα όσα εξήγγειλε για την στήριξη της κτηνοτροφίας αλλά και των κατοίκων.

Μάλιστα μια από τις πλέον σημαντικές ειδήσεις που βγήκαν ήταν ότι από σήμερα τα Καλάβρυτα κατατάσσονται στις ορεινές περιοχές αποκαθιστώντας έτσι μια χρόνια αδικία εις βάρος των κατοίκων της περιοχής που χαρακτηρίζονταν παραλιακή, με αποτέλεσμα να παίρνουν λιγότερα χρήματα επίδομα.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρος Αραχωβίτης, η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Ολυμπία Τελιγιορίδου, οι βουλευτές Κώστας Σπαρτινός, Σία Αναγνωστοπούλου και Ανδρέας Ριζούλης, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, ο δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς κ.α.

Συντάκτης: Κατ. Μπρ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL