Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.4°C18.7°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.9°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C18.0°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
9.9°C14.6°C
2 BF 76%
Κ. Ζαχαριάδης: Βαρύ το ατόπημα του Μ. Βορίδη και του Αδ. Γεωργιάδη στην Βουλή (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κ. Ζαχαριάδης: Βαρύ το ατόπημα του Μ. Βορίδη και του Αδ. Γεωργιάδη στην Βουλή (Video)

"Ο φασισμός πρέπει να μείνει έξω από τις πόρτες και τις αυλές των σχολείων. Όποια παιχνίδια θέλει να παίξει η Χ.Α. και οι ακροδεξιοί θύλακες πρέπει να αντιμετωπίσουν μια ομόθυμη δημοκρατική αντίσταση από τους δημοκρατικούς καθηγητές και δασκάλους σε όλα τα σχολεία της χώρας".

"Η καλύτερη απάντηση στον εθνικισμό είναι ο δημοκρατικός πατριωτισμός και η συνεννόηση όλων των δημοκρατικών δυνάμεων σε ένα είναι ένα πλαίσιο διαλόγου αντίστασης σε τέτοιες καταστάσεις. Ήταν βαρύ ατόπημα πολιτικό και θεσμικό οι χθεσινές δηλώσεις Βορίδη και Γεωργιάδη. Ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι οι μαθητές ανησυχούν για τα σύνορά της Μακεδονίας όπου ξεκαθάρισε ότι κανένας δεν πρέπει να ανησυχεί για τα σύνορα της Μακεδονίας. Το μόνο που θα αλλάξει είναι το όνομα από ΠΓΔΜ θα λέγεται Βόρεια Μακεδονία. Τόσο απλό είναι. Άλλοι βάζουν λογικές αναθεωρητισμού των συνόρων στην περιοχή.

Όπως υποστήριξε ο κ. Ζαχαριάδης, η δήλωση του κ. Βορίδη ότι δεν θέλει να χαρίσει τον κόσμο αυτό στην Χ.Α. δείχνει ένα φόβο της Ν.Δ. ότι δεν έχει κλείσει τις πόρτες και τα όρια με αυτό τον χώρο. Δεν είναι δυνατόν να ακούγονται τέτοια συνθήματα ότι η δημοκρατία ξεπούλησε την Μακεδονία πρόσθεσε κλείνοντας.

Κατ. Μπρ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL