Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
4 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.5°C20.2°C
4 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.8°C22.0°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.8°C
4 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.8°C24.1°C
4 BF 30%
Ν. Παρασκευόπουλος: Οξύμωρο να λέμε για διακριτούς ρόλους, όταν το κράτος μισθοδοτεί τους κληρικούς (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ν. Παρασκευόπουλος: Οξύμωρο να λέμε για διακριτούς ρόλους, όταν το κράτος μισθοδοτεί τους κληρικούς (Video)

Μιλώντας για αυτή την έμμεσση σχέση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε ότι η αναθεώρηση του Συντάγματος προτείνει μία αρχή που είναι η διάκριση του κράτους από την Εκκλησία, η οποία ευνοεί κάποιες ρυθμίσεις που θα ξεκαθαρίσουν τις περιουσιακές σχέσεις της Εκκλησίας.

"Ήταν λίγο οξύμωρο να λέμε ότι έχουμε διακριτούς ρόλους και από την άλλη πλευρά το κράτος να μισθοδοτεί τους κληρικούς" υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

"Ως σήμερα ο διαχωρισμός Εκκλησίας - Κράτους δεν είναι απόλυτος. Όμως σημαντικό είναι η σχέση του Κράτους με την Εκκλησία να είναι τέτοια ώστε να μην θίγεται η ελευθερία του θρησκεύεσθαι, δηλαδή το γεγονός ότι είναι η χριστιανική Ορθοδοξία επικρατούσα θρησκεία και να μην οδηγεί σε δυσμενή μεταχείριση άλλων θρησκειών" ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ειδικότερα για το θέμα της θρησκευτικής ουδετερότητας τόνισε ότι "κάθε μία θρησκεία θα είναι ελεύθερη να ρυθμίζει τα του δικού της οίκου. Η θρησκευτική ουδετερότητα δεν σημαίνει τίποτα άλλο, από το ότι η αναγνώριση της Ορθοδοξίας δεν επιτρέπεται να επιβάλλει δυσμενείς συνέπειες στα θρησκευτικά δικαιώματα άλλων πιστών των άλλων θρησκειών.

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL