Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σκόνη
18 °C
14.7°C19.3°C
2 BF 87%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
12.0°C13.9°C
0 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
15.0°C16.6°C
4 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
17.7°C19.3°C
2 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ομίχλη
12 °C
11.9°C13.0°C
0 BF 100%
Οι γκαφατζήδες της Ν.Δ. σε νέα κατορθώματα...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οι γκαφατζήδες της Ν.Δ. σε νέα κατορθώματα...

ΣΕ ΕΠΙΣΗΜΗ ανακοίνωσή της η Ν.Δ. εξέφρασε την ικανοποίησή της για το προσύμφωνο μεταξύ πρωθυπουργού και αρχιεπισκόπου που αφορά τις σχέσεις Πολιτείας - Εκκλησίας. Μάλιστα, στην ανακοίνωση τονίστηκε ότι αποδείχτηκε πως η συνταγματική αναθεώρηση δεν χρειάζεται για να ρυθμιστούν οι σχέσεις των δύο πλευρών και υπενθύμισε ότι η Ν.Δ. είχε συστήσει από το 2013 κοινή εταιρεία κράτους - Εκκλησίας για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Ο ΙΔΙΟΣ ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανειλημμένα έχει κάνει λόγο για την ανάγκη επαναπροσδιορισμού των ρόλων των δύο, καλώντας μάλιστα την Εκκλησία να αγκαλιάσει τις πιο εκσυγχρονιστικές φωνές που υπάρχουν μέσα σε αυτήν ώστε να ανοίξει ένας ουσιαστικός διάλογος.

ΛΙΓΟ μετά, κατά τη συζήτηση στη Βουλή για τη συνταγματική αναθεώρηση, ο Κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως τώρα διαφωνεί και πως η ανακοίνωση ήταν χιουμοριστική! Αν δεν το ακούγαμε, θα πιστεύαμε ότι πρόκειται για fake news.

ΕΙΝΑΙ δυνατόν ένα σοβαρό αστικό κόμμα που διεκδικεί την εξουσία να πολιτεύεται με τόση ανευθυνότητα και να γελοιοποιείται δημοσίως; Δηλαδή, το μόνο που έχει σημασία είναι να εκμεταλλεύεται περιστάσεις να παίζει ακόμα και με τα εθνικά θέματα για να εξοργίζει τους ψηφοφόρους ώστε να ωφεληθεί από τη «θυμωμένη ψήφο» τους;

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ και στην περίπτωση της συμφωνίας των Πρεσπών, όπου όλα τα έμπειρα στελέχη της παράταξης συμφωνούν, αλλά σιωπούν για να μη θεωρηθούν πως υπονομεύουν τον εκλεγμένο αρχηγό. Πόσο ακόμα μπορεί να κρατήσει η σιωπηλή ανοχή όταν σε όλες τις αντιπολιτευτικές στοχεύσεις της η Ν.Δ. αυτοπαγιδεύεται χωρίς εναλλακτικές λύσεις; Ούτε καν μέτρησαν το κόστος όταν στη συγκεκριμένη περίπτωση ταυτίστηκαν με τα συμφέροντα της Τουρκίας και της Ρωσίας κόντρα σε εταίρους και συμμάχους.

ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ συνεργάζεται και αποφασίζει ο πρόεδρος του κόμματος; Τι είδους και τι ικανοτήτων συμβούλους διαθέτει που τον οδηγούν μονίμως σε αδιέξοδα; Στοιχειώδη πολιτική όσφρηση χρειαζόταν για να καταλάβει ότι για οικονομικούς αλλά και πολιτικούς λόγους η συμφωνία για τη μη περικοπή των συντάξεων ήταν δεδομένη. Διότι η Ελλάδα σήμερα είναι πυλώνας σταθερότητας απέναντι στον εθνικισμό που απειλεί την Ένωση.

ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ διαρκώς, κόντρα στην πραγματικότητα και στα επίσημα στοιχεία για την οικονομία, να βγάλουν την κυβέρνηση παντελώς άχρηστη, περιμένοντας να πέσει στα χέρια τους η εξουσία σαν ώριμο φρούτο. Δεν γίνονται όμως έτσι τα εκλογικά ρεύματα. Keep walking, παίδες...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL