Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.8°C20.7°C
2 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
3 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.0°C18.8°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.3°C20.8°C
3 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C16.3°C
1 BF 53%
Τ. Αλεξιάδης: Οι "αθεόφοβοι" θέλουν να εμπλέξουν την Εκκλησία στην κομματική αντιπαράθεση (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τ. Αλεξιάδης: Οι "αθεόφοβοι" θέλουν να εμπλέξουν την Εκκλησία στην κομματική αντιπαράθεση (Video)

"Δεν έχω πρόβλημα με τους άθεους, αλλά με τους αθεόφοβους που θέλουν να εμπλέξουν την Εκκλησία σε κομματική αντιπαράθεση και αυτό είναι λάθος. Υπάρχει μια συγκεκριμένη συμφωνία που επιλύει χρόνια προβλήματα και πρέπει να τη στηρίξουμε. Σε αυτή πρέπει να τοποθετηθούν όλοι" τόνισε ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Τρύφων Αλεξιάδης μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1.

"Είναι πολύ θετική η συμφωνία και επιλύονται χρόνια προβλήματα. Το βασικό της είναι ότι αναγνωρίζει την προσφορά της Εκκλησίας στην γέννηση και τη δημιουργία του ελληνικού κράτους. Δεχόμαστε την αρχική ανακοίνωση της Ν.Δ. που ήταν υπέρ αυτού του κειμένου όμως μετά άλλαξε θέση επειδή κυριάρχησε η "δεξιά του Κυρίου"" υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Για τις μυστικές συναντήσεις και τις διαψεύσεις που ακολούθησαν σημασία έχει ότι δεν διαψεύστηκαν οι συναντήσεις της Ν.Δ. αλλά το περιεχόμενο διαλόγων. "Ο ίδιος ο μτηροπολίτης Πειραιώς έχει πει ότι συναντήθηκε για να συζητήσουν για τα Θεοφάνεια. Το πιστεύουμε όλοι αυτό... " είπε ο κ. Αλεξιάδης χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, όπως ξεκαθάρισε "δεν υπάρχει ιερός πόλεμος, αλλά μια διαφωνία στο εσωτερικό της Εκκλησίας" πρόσθεσε μάλιστα ότι "είναι κατακριτέοι και οι πολιτικοί που χρησιμοποιούν την Εκκλησία για πολιτικούς και κομματικούς λόγους". 

Ο κ. Αλεξιάδης ξεκαθάρισε τέλος ότι "δεν θίγεται κανένα μισθολογικό ή συνταξιοδοτικό δικαίωμα των ιερέων".

Κατ. Μπρ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL