Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.1°C
4 BF 83%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.9°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
14.0°C14.8°C
1 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.5°C17.7°C
2 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.4°C
2 BF 87%
Καταγγελία της Ομοσπονδίας Οικοδόμων / Αστυνομικός με πολιτικά τράβηξε όπλο σε ομάδα περιφρούρησης απεργίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καταγγελία της Ομοσπονδίας Οικοδόμων / Αστυνομικός με πολιτικά τράβηξε όπλο σε ομάδα περιφρούρησης απεργίας

Κλίμα τρομοκράτησης από την αστυνομία κατήγγειλε σε χθεσινή της ανακοίνωση η Ομοσπονδία Οικοδόμων, στην οποία αναφέρει ότι χθες το πρωί, "ημέρα Πανελλαδικής πανοικοδομικής απεργίας, ασφαλίτης τράβηξε όπλο σε ομάδα απεργιακής περιφρούρησης συνδικαλιστών οικοδόμων στην Αθήνα, παρότι από την αρχή οι συνάδελφοι ενημέρωσαν για την ιδιότητά τους".

"Στη συνέχεια, κατέφθασαν στον χώρο κι άλλες αστυνομικές δυνάμεις (ΜΑΤ, ΔΙΑΣ) και εγκλώβισαν τους συνδικαλιστές με πρόθεση να προχωρήσουν σε προσαγωγές. Κάτω από την αποφασιστική παρέμβαση της Ομοσπονδίας και του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας οι συνάδελφοι αφέθηκαν ελεύθεροι. Το σημερινό περιστατικό δεν είναι τυχαίο. Είναι συνέχεια ενός επεξεργασμένου σχεδίου με σκοπό την τρομοκράτηση των εργαζομένων και των αγώνων τους" προσθέτουν και αναφέρουν και προχθεσινό γεγονός κατά το οποίο "εισαγγελείς και πρωτοδίκες ζητάνε στοιχεία και ενημέρωση από το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης για τις αρχαιρεσίες του, για το Συνέδριο της Ομοσπονδίας, τους επικεφαλής των παρατάξεων".

Η αστυνομία με τη σειρά της διαψεύδει ότι ο αστυνομικός της Ασφάλειας τράβηξε όπλο. Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της η ΓΑΔΑ σημειώνει ότι "ο συγκεκριμένος αστυνομικός βρισκόταν στο σημείο για λήψη μέτρων σε συμβολαιογραφείο, μαζί με άλλους αστυνομικούς, ενώ ουδέποτε προέταξε το υπηρεσιακό του όπλο, ούτε απείλησε με αυτό τους παριστάμενους συνδικαλιστές, όπως άλλωστε και οι ίδιοι παραδέχθηκαν στον επικεφαλής αξιωματικό που μετέβη στο σημείο".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL