Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.7°C22.9°C
4 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.0°C21.2°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
17.0°C19.8°C
1 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.4°C
3 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
17.9°C19.9°C
5 BF 37%
Ποιος δίνει "γραμμή" σε ποιόν; Στρ. Μαυροειδάκος ή Δ. Σταμάτης (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ποιος δίνει "γραμμή" σε ποιόν; Στρ. Μαυροειδάκος ή Δ. Σταμάτης (Video)

Ο Στράτος Μαυροειδάκος επιτέθηκε στην κυβέρνηση υπονοώντας ότι υπάρχει πολιτική εντολή για να μην προβαίνουν σε συλλήψεις και επιτέθηκε στην ίδια την ΕΛΑΣ κατηγορώντας για "ευθυνοφοβία" αξιωματικούς της αστυνομίας.

"Αν δεν ληφθούν άμεσα αποφάσεις ώστε να δράσει η αστυνομία... Ποτέ δεν έχουμε πει ότι υπάρχει πολιτική εντολή να μην προβεί η αστυνομία σε συλλήψεις από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Υπάρχει μεγάλη ευθυνοφοβία στους αξιωματικούς επειδή θα γίνουν οι κρίσεις στην αστυνομία των Ιανουάριο. Όταν βλέπουν οι συνάδερφοί μου τους αστυνομικούς να κάνουν τους ταξιτζήδες στον Ρουβίκωνα στην Βουλή".

Τουλάχιστον μάθαμε ότι γίνεται ΕΔΕ για δηλώσεις του στα ΜΜΕ.

Λίγο αργότερα σε επόμενη εκπομπή της ΕΡΤ, ο κανονικός εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας και όχι ο συνδικαλιστής που συχνά καλείται αντ' αυτού, σε εκ διαμέτρου αντίθετη κατεύθυνση μίλησε αναλυτικά για το ρόλο της αστυνομίας στα τελευταία περιστατικά καθώς και τις ΕΔΕ που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Να σημειωθεί ότι και ο Δημ. Σταμάτης έστησε το αφήγημα περί ανοχής στην ανομία ακριβώς με το ίδιο επιχείρημα περί Ρουβίκωνα ενώ και εκείνος υπονόησε παρεμβάσεις στην αστυνομία αφού όπως είπε "αν αφεθεί ελεύθερη" θα επιτελέσει το έργο της και θα τελειώσει η ανομία "σταδιακά μεν αλλά γρήγορα".

Κατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL