Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.9°C
3 BF 90%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
2 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C13.2°C
4 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.1°C18.0°C
5 BF 78%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 100%
Αυστηρή απάντηση Μαξίμου στα παιχνίδια της Ν.Δ. μέσα στην Εκκλησία / "Παραμένει υπέρ της πρότασης συμφωνίας ο Μητσοτάκης ή έγινε πάλι έρμαιο των ακροδεξιών;"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αυστηρή απάντηση Μαξίμου στα παιχνίδια της Ν.Δ. μέσα στην Εκκλησία / "Παραμένει υπέρ της πρότασης συμφωνίας ο Μητσοτάκης ή έγινε πάλι έρμαιο των ακροδεξιών;"

"Ο Κ. Μητσοτάκης έγινε πάλι έρμαιο των ακροδεξιών" υπογραμμίζει το Μέγαρο Μαξίμου σχολιάζοντας τις διαρροές πηγών της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ανέφεραν χθες πως ο Αλ. Τσίπρας εμπλέκει την Εκκλησία "στα προεκλογικά του παιχνίδια".

Το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού υπενθύμισε πως μετά την ανακοίνωση της πρότασης συμφωνίας Πολιτείας - Εκκλησίας η Ν.Δ. εξέφραζε επισήμως την ικανοποίησή της, διεκδικώντας μάλιστα και την πατρότητα της πρότασης συμφωνίας. "Χρειάστηκαν μόνο λίγες ώρες για να επιβεβαιωθεί ποιος κάνει κουμάντο στη Ν.Δ." υπογραμμίζεται.

"Το ένα μετά το άλλο πρωτοκλασάτα στελέχη της Ν.Δ., προεξαρχόντων του αντιπροέδρου της Άδωνι Γεωργιάδη, του Μάκη Βορίδη και εσχάτως του Κωνσταντίνου Κυρανάκη, ακυρώνουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τάσσονται κατά της πρότασης συμφωνίας" επισημαίνεται.

"Δεν περιμένει κανείς ότι ο κ. Μητσοτάκης θα μπορέσει να επιβληθεί στους ακραίους που ελέγχουν το κόμμα του και στους υπόγειους σχεδιασμούς τους" υπογραμμίζει το Μαξίμου, ζητώντας ωστόσο από τον Κ. Μητσοτάκη να δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση: "Η Ν.Δ. παραμένει υπέρ της πρότασης συμφωνίας με την Εκκλησία της Ελλάδος ή για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας ο κ. Μητσοτάκης έγινε πάλι έρμαιο των ακροδεξιών;".

"Πολιτική σκοπιμότητα"

Για τις αντιδράσεις μερίδας της Εκκλησίας, ιδίως των Εκκλησιών που υπάγονται στο Φανάρι, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, τις Εκκλησίες της Κρήτης και της Δωδεκανήσου, αλλά και τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για πολιτική εμπλοκή, μίλησε χθες στον Real fm ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

"Δεν θέλω καν να σκεφτώ ότι υπάρχει πιθανότητα, όπως διαβάζουμε σήμερα σε δημοσιεύματα εφημερίδων, οι αντιδράσεις αυτές να ενέχουν πολιτική σκοπιμότητα" τόνισε. "Αν το πολιτικό προσωπικό ή συγκεκριμένα στελέχη της Ν.Δ. εμπλέκονται στα εσωτερικά της Εκκλησίας, αυτό θα ήταν πραγματικά επιβλαβές για την ίδια την αυτονομία της ελληνικής Εκκλησίας" είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για την πρόταση που έχουν καταθέσει Τσίπρας και Ιερώνυμος έκανε λόγο για έναν συμβιβασμό, αλλά και μια τομή με την οποία πολλοί διαφωνούν, καθώς, όπως εκτίμησε, "θέλουν να υποστηρίξουν ή να διαιωνίσουν το status quo". Όπως εξήγησε μάλιστα, αυτό είναι δεδομένο στις περιπτώσεις που έχουμε μεγάλες θεσμικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, γιατί "υπάρχουν και δομές, θεσμοί που ξεβολεύονται".

Επισήμανε δε ότι αυτή η συμφωνία θα πρέπει να γίνει αποδεκτή τόσο από την Εκκλησία όσο και από τα πολιτικά κόμματα και το υπουργικό συμβούλιο. "Εφόσον λοιπόν γίνει αποδεκτή αυτή η συμφωνία, αυτό το οποίο θα μείνει στην Ιστορία θα είναι ακριβώς η συμφωνία και όχι οι διαφωνίες, οι επιφυλάξεις ή οι αντιρρήσεις" τόνισε χαρακτηριζόντάς την "ιστορική" και επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να δημιουργηθούν οι ευρύτερες δυνατές συναινέσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL