Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
8.6°C15.2°C
1 BF 87%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
8.1°C13.2°C
1 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
2 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C13.6°C
2 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
6 °C
5.9°C9.6°C
0 BF 100%
Νέα Δημοκρατία: Αμηχανία, πανικός και σύγχυση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νέα Δημοκρατία: Αμηχανία, πανικός και σύγχυση

Από τις 21 Αυγούστου και μετά είναι ολοένα και πιο δύσκολο να παρακολουθήσεις κανείς τη Νέα Δημοκρατία.

Το νομοσχέδιο που προβλέπει μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, -στην ψήφιση του οποίου σύρονται επειδή δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά- το χαρακτήρισαν “δικαίωση για τη Ν.Δ. και κόλαφο για τον ΣΥΡΙΖΑ”. Παράλληλα εξαπέλυσαν μια υπόγεια καταστροφολογία, ότι δήθεν οι μειώσεις των εισφορών θα οδηγήσουν σε χαμηλότερες συντάξεις.

Ενώ, όταν το μέτρο είχε ανακοινωθεί στη ΔΕΘ, το είχαν συμπεριλάβει σε όσα αποκάλεσαν “ακατάσχετη παροχολογία που οδηγεί τη χώρα στα βράχια”. Την αύξηση του κατώτατου μισθού την χαιρέτισαν επίσης ως δική τους νίκη, αφού προηγουμένως ο Κ. Μητσοτάκης είχε εκφράσει τη διαφωνία του με το μέτρο.

Την περίφημη μείωση των συντάξεων (που τελικά δεν έρχεται) την έχουν απαιτήσει ανοιχτά από τους Ευρωπαίους. Παράλληλα όμως έχουν καταθέσει τροπολογία για την ακύρωση των περικοπών. Την οποία ακύρωση όμως έχουν χαρακτηρίσει μονομερή ενέργεια που πρέπει να αποφευχθεί. Ενώ λίγο αργότερα την έχουν καλωσορίσει. Λέγοντας ταυτόχρονα ότι είναι αποτέλεσμα συναλλαγής για το μακεδονικό.

Φωνάζουν για μικρό, ευέλικτο και παραγωγικό Δημόσιο, με αναλογία μίας πρόσληψης για πέντε αποχωρήσεις. Ενώ παράλληλα δίνουν μάχη για να παραμείνουν 10.000 ιερείς στο ενιαίο μισθολόγιο. Προβλέπουν εκτροχιασμό με τις παροχές, αλλά υποκινούν μαζικές προσφυγές για τα αναδρομικά. Και στη συνέχεια καταγγέλλουν την κυβέρνηση ότι εμπαίζει τους συνταξιούχους και δεν αποδίδει τα αναδρομικά που οι ίδιοι τους έκοψαν.

Είναι προφανές ότι τα πολιτικά δεδομένα της μεταμνημονιακής εποχής ωθούν τη Ν.Δ. σε αμηχανία, πανικό και σύγχυση. Και είμαστε μόνο στην αρχή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL