Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
13.2°C15.8°C
4 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.6°C17.6°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.7°C19.1°C
4 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.9°C15.9°C
3 BF 55%
Αν αυτή η Ν.Δ. είναι η φωνή της λογικής... ο Θεός να μας φυλάει από τους παράλογους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αν αυτή η Ν.Δ. είναι η φωνή της λογικής... ο Θεός να μας φυλάει από τους παράλογους

Λογάριασε χωρίς ορισμένα σκληροπυρηνικά ελληνικά ΜΜΕ ο πρωθυπουργός της Αλβανίας όταν αποφάσιζε να απαντήσει μέσω Facebook σε έναν εθνικιστή συμπατριώτη του που δήλωνε ντροπιασμένος από τις εικόνες των Ελλήνων εθνικιστών που με αλυτρωτικά συνθήματα κήδεψαν στις Βουλιαράτες τον Κ. Κατσίφα.

Ενώ ο Έντι Ράμα με μια χαμηλών τόνων ανάρτηση στο Διαδίκτυο επιχείρησε να βάλει τέλος στις εθνικιστικές ένθεν και ένθεν των ελληνοαλαβανικών συνόρων κραυγές, μερίδα των ελληνικών μέσων ενημέρωσης επιχείρησαν να προβοκάρουν τις δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού ρίχνοντας επιπλέον νερό στον μύλο ακραίων κύκλων που επιθυμούν να προκαλέσουν ρήξη στις σχέσεις των δύο χωρών.

Για “άθλιες προκλήσεις από Ράμα” κάνει λόγο ενημερωτική ιστοσελίδα συμφερόντων Μαρινάκη κατηγορώντας μάλιστα την ελληνική κυβέρνηση που σιωπά. “Προκαλεί ξανά ο Ράμα” ο τίτλος του γνωστού για τις ακροδεξιές του θέσεις σάιτ του Θ. Αναστασιάδη, που δίχως δεύτερη σκέψη έσπευσε να αλλοιώσει τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της γειτονικής χώρας επειδή τόλμησε να τοποθετηθεί επικριτικά έναντι των ακραίων εθνικιστών και των δύο πλευρών.

Ενώ λοιπόν ο Έντι Ράμα αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στους “καλοσυνάτους” κατοίκους των Βουλιαράτων, που “είναι σεβαστοί και αναντικατάστατοι πολίτες της Αλβανίας”, σχολίασε πως “αυτοί που ήρθαν για να προκαλέσουν ντρόπιασαν τη δική τους σημαία και όχι την Αλβανία” προκαλώντας την οργή όχι μόνο κάποιων “σκληρών” ΜΜΕ της Αθήνας, αλλά και την αντίδραση στελεχών της Ν.Δ. που παρασυρμένοι από τους πηχυαίους τίτλους των ιστοσελίδων έσπευσαν με πρώτο και καλύτερο τον τομεάρχη Εξωτερικών του κόμματος Γιώργο Κουμουτσάκο, που μίλησε για απαράδεκτες και προκλητικές δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι “σιωπά και τον αποθρασύνει”.

Την ίδια ώρα ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφα τήρησε η Βουλή μετά από πρόταση του προεδρεύοντος Νικήτα Κακλαμάνη, που εκμεταλλευόμενος τη θέση του φρόντισε, έστω και με καθυστέρηση δύο ημερών, να ικανοποιήσει το αίτημα της Ελένης Ζαρούλια της Χ.Α. που είχε καταθέσει σχετικό αίτημα.

«Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στην οικογένεια του Βορειοηπειρώτη Κωνσταντίνου Κατσίφα και τη χωρίς κανένα άλλοθι καταδίκη της δολοφονίας του εκ μέρους της αλβανικής αστυνομίας στους Βουλιαράτες. Ζητώ την έγκριση του σώματος, γιατί δεν προβλέπεται από τον Κανονισμό, να τηρήσουμε ενός λεπτού σιγή» ανέφερε ο Νικήτας Κακλαμάνης ανοίγοντας τη χθεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας και αιφνιδιάζοντας τους ελάχιστους παρόντες εκείνη τη στιγμή βουλευτές, χρεώνοντας με τον τρόπο αυτό στη Βουλή των Ελλήνων ατεκμηρίωτες απόψεις όπως αυτή της “δολοφονίας” του Κ. Κατσίφα από την αλβανική αστυνομία.

Ο εθνικιστικός παροξυσμός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεχίστηκε με τη Σοφία Βούλτεψη να παίρνει την σκυτάλη και να αναμειγνύει την υπόθεση Κατσίφα με τη συμφωνία Πολιτείας - Εκκλησίας και σε μία έκρηξη φθηνού λαϊκισμού να υποστηρίζει πως “ο Τσίπρας ζήλωσε τη δόξα του Χότζα” απολύοντας ιερείς και με “άταφο ακόμη τον Κατσίφα... έψαχνε για συνδιοργανωτές του Μουντιάλ”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL