Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.2°C25.8°C
2 BF 33%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.4°C26.8°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.0°C24.8°C
2 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.0°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
2 BF 33%
Αλήθεια, του τα έχετε ζητήσει, κ. Καμίνη;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλήθεια, του τα έχετε ζητήσει, κ. Καμίνη;

Η είδηση που πέρασε προχθές στα ψιλά έλεγε ότι ποινή φυλάκισης δέκα χρόνων επέβαλε το Πενταμελές Εφετείο Λάρισας σε μία 53χρονη γυναίκα από τον Βόλο η οποία εργάζονταν για περίπου είκοσι χρόνια ως καθαρίστρια σε δημόσιο παιδικό σταθμό χρησιμοποιώντας πλαστό απολυτήριο Δημοτικού.

Μια είδηση από αυτές που τις διαβάζεις και λες πως ζεις σε μια χώρα τόσο αυστηρή, που μαύρο φίδι που έφαγε όποιον ή όποια τολμήσει να εξαπατήσει το κράτος με “πέτσινα” και “μαϊμού” πιστοποιητικά. Μια είδηση που, αν τη συγκρίνεις με τις δικαστικές περιπέτειες της "Αυγής" και του υπογράφοντα, αρχίζεις να έχεις αμφιβολίες για την αυστηρότητα του συστήματος.

Έχουμε και λέμε λοιπόν. Όταν πριν δύο χρόνια η εφημερίδα αποκάλυψε με εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ την ιστορία κορυφαίου συνδικαλιστή της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος με “παράτυπο” μεταπτυχιακό είχε καταφέρει για μια δεκαετία να απολαμβάνει προαγωγές, μισθολογικές αυξήσεις και επιδόματα από τον Δήμο Αθηναίων, το αποτέλεσμα ήταν να μας τρέχει ο "γαλάζιος" μεταπτυχιακός στα δικαστήρια ζητώντας μας τα μαλλιά της κεφαλής του ως αποζημίωση για δήθεν συκοφαντική δυσφήμιση, παρότι όλα τα στοιχεία ήταν εις βάρος του και είχε φάει και τις σχετικές καμπάνες από τον εισαγγελέα στον οποίο είχαν στείλει την υπόθεσή του οι επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης.

Ο κύριος αυτός λοιπόν, παρότι έχει ήδη στην πλάτη του κάποιες πρωτόδικες καταδίκες και παρότι οι αγωγές του προς την "Αυγή" κατέληξαν στον κάλαθο των αχρήστων, σε αντίθεση με την καθαρίστρια του Βόλου, εξακολουθεί όχι μόνο να λύνει και να δένει στην υπηρεσία του, αλλά δεν του έχει ζητηθεί να επιστρέψει ούτε σεντ από τα χρήματα που με δόλιο τρόπο έχει εισπράξει τόσα χρόνια ως κάτοχος “μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών”.

Ε, κάπου εκεί συνειδητοποιείς ότι δεν ζεις τελικά και σε τόσο σκληρό και άτεγκτο με τους απατεώνες κράτος, αφού το σύστημα εξαντλεί την αυστηρότητά του σε μια καθαρίστρια, αλλά συμπεριφέρεται με το σεις και με το σας σε κάποιον άλλο που όλο τυχαίως έχει πίσω του έναν σκληρό πολιτικό και συνδικαλιστικό μηχανισμό που ξέρει να προστατεύει τα δικά του παιδιά ακόμη κι όταν αυτά έχουν πιαστεί με τη γίδα στην πλάτη και κανονικά θα έπρεπε να έχουν ήδη κληθεί από τον δήμο να επιστρέψουν κάτι δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Αλήθεια, του τα έχετε ζητήσει, κ. Καμίνη;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL