Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.2°C17.7°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C18.0°C
2 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.9°C15.9°C
0 BF 55%
Αλ. Τσίπρας: Ένα - ένα θα ψηφίσετε τα θετικά μέτρα που ακυρώνουν αδικίες των μνημονίων σας (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλ. Τσίπρας: Ένα - ένα θα ψηφίσετε τα θετικά μέτρα που ακυρώνουν αδικίες των μνημονίων σας (Video)

Αυτά είναι τα μέτρα του 4ου μνημονίου που προέβλεπε η ΝΔ και θα τα ψηφίσετε ένα ένα, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας παρεμβαίνοντας στη Βουλή κατά την συνεδρίαση για τα αναδρομικά.

«Ένα ένα τα μέτρα θα έρθουν και θα ψηφιστούν και θα λέτε «ναι σε όλα» όπως λέγατε «ναι» στα μέτρα των πιο σκληρών μνημονίων που περάσατε εσείς», είπε χαρακτηριστικά ο Αλ. Τσίπρας ο οποίος απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση είπε εμφατικά: «μας είπατε ότι δεν θα καταφέρουμε να κλείσουμε τις αξιολογήσεις ότι θα ενεργοποιηθεί ο κόφτης ότι θα κόψουμε τις συντάξεις και ότι δεν θα βγούμε από το μνημόνιο και θα φέρουμε και άλλο μνημόνιο. Γι’ αυτό σήμερα σας φέρνουμε τα μέτρα του 4ου μνημονίου και τα αφιερώνουμε στον Κ. Μητσοτάκη».

«Με βαριά καρδιά φαντάζομαι θα ψηφίσετε σύντομα και την μη περικοπή των συντάξεων που εμείς θα καταφέρουμε παρά το ότι κάποιοι στην Ευρώπη μας έλεγαν ότι δεν πρέπει να τους στηρίξουμε διότι οι συνταξιούχοι στην Ελλάδα περνούν καλά και προέχει να φτιάξουμε φιλικό κλίμα για επενδύσεις. Όμως εμείς γνωρίζουμε ότι για να στηρίξεις την οικονομία πρέπει να κρατήσεις και την κοινωνία όρθια», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας.

«Εμ κουτσουρέψατε τους μισθούς, εμ δεν συμμορφωθήκατε με τις αποφάσεις των δικαστηρίων και, ενώ εμείς αποκαθιστούμε την αδικία, θέλετε να βγείτε και από πάνω. Αυτό δεν γίνεται», επεσήμανε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην τάση της αντιπολίτευσης. Ειδικά δε για την ΝΔ υπογράμμισε το στρατηγικό της έλλειμμα που σήμερα την φέρνει σε αμηχανία. «Το αφήγημά σας στερείται συνοχής. Στερείται στόχων για την πορεία της χώρας. Το να θεωρείς ότι τα πάντα στη χώρα ξεκίνησαν όταν φύγατε από την διακυβέρνηση είναι το εύκολο. Το δύσκολο είναι να έχεις όραμα σχέδιο προτάσεις και αφήγημα όχι μόνο για το σήμερα αλλά και για το αύριο της χώρας», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα ο Αλ. Τσίπρας σχολίασε και τις παραδοξολογίες Βορίδη. «Το ερώτημα είναι τι θα κάνετε χωρίς την καταστροφολογία. Κάποιοι από εσάς θα προσχωρήσουν στο αφήγημα της παραδοξολογίας. Ο Βορίδης να πάρει εκπομπή στην τηλεόραση όπως ο Γεωργιάδης μαζί με τον άλλο τον γραφικό που λέει για τα Νεφελίμ» είπε μέσα σε χειροκροτήματα και πρόσθεσε: «γίνεστε γραφικοί. Στερείστε και στοιχειώδους σοβαρότητας».

Ο πρωθυπουργός απάντησε και στην κριτική ορισμένων «έγκριτων» ΜΜΕ «που λένε ότι δεν αποκαθιστούμε αδικίες αλλά μοιράζουμε λεφτά κάνουμε σπατάλες και παροχές και θέτουμε σε κίνδυνο την οικονομία». «Σπατάλη ήταν το όργιο που γινόταν στην υγεία, στους εξοπλισμούς και μας οδήγησε στην χρεοκοπία. Εμείς με απόλυτη ασφάλεια δημιουργούμε δημοσιονομικό χώρο και με απόλυτη προτεραιότητα δίνουμε σε αυτούς που έχουν ανάγκη. Αυτή την αξιοπιστία δεν θα την χαλάσουμε διότι την χτίσαμε με κόπο και είναι εις όφελος του κοινωνικού συνόλου», τόνισε.

«Ξεκινά μία σειρά θετικών δημοσιονομικών παρεμβάσεων. Σηματοδοτούνται οι δυνατότητες που έχει η χώρα να περάσει σε μία νέα εποχή», υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας και επεσήμανε ότι «δεν υπάρχει νομική αν θέλετε υποχρέωση να συμμορφωθούν σε αυτές τις δικαστικές αποφάσεις. Υπάρχει ηθική υποχρέωση και όχι κανονιστική. Υπάρχει ηθική μας υποχρέωση να αρχίσουμε να αποκαθιστούμε αδικίες που εσείς δημιουργήσατε στα πέντε χρόνια της μνημονιακής λαίλαπας. Γιατί έχουμε αυτή την δυνατότητα; Γιατί εμείς καταφέραμε να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση και να ανακάμπτει η οικονομία – ενώ εσείς ποτέ δεν πιάσατε τους στόχους – και η υπεραπόδοση της οικονομίας μας επιτρέπει να αποκαταστήσουμε αδικίες σε αυτούς που το έχουν ανάγκη. Αυτά τα τρία χρόνια καταφέραμε να στήσουμε την οικονομία στα πόδια της να μειώσουμε την διαφθορά την ρεμούλα την φοροδιαφυγή. Γι’ αυτό εκεί που απέτυχαν δύο κυβερνήσεις πετύχαμε εμείς».

 Συντάκτης Η ΑΥΓΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL