Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C22.3°C
4 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
15 °C
13.6°C16.1°C
3 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.8°C27.0°C
6 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
29 °C
27.1°C29.8°C
4 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
3 BF 84%
Στα ψιλά / Η "γαλάζια" κοιμωμένη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στα ψιλά / Η "γαλάζια" κοιμωμένη

Τις προτάσεις της Ν.Δ. για την αναθεώρηση του συντάγματος παρουσίασε το μεσημέρι της Τρίτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του και όσοι ποντάρατε πως την επόμενη ημέρα το θέμα θα κρεμόταν με μεγάλα γράμματα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων που έχουν ταυτίσει την ύπαρξή τους με την επιστροφή της Ν.Δ. στην εξουσία χάσατε.

Στα ψιλά ακόμη και αυτού του φιλικού προς την αξιωματική αντιπολίτευση Τύπου πέρασαν οι προτάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς όχι μόνο δεν ήταν και για να τις “διαφημίζεις” λόγω του ακραίου θατσερισμού που τις διατρέχει, αλλά είναι κι αυτή η “κατάρα” που δέρνει τον αρχηγό της Ν.Δ. και τον θέλει μονίμως να βρίσκεται εκτός θέματος και εκτός ατζέντας.

Είναι αυτή η εγγενής αδυναμία της Πειραιώς να παρακολουθήσει το πολιτικό γίγνεσθαι και η ανικανότητά της να ελίσσεται εγκαίρως ώστε να προλαβαίνει τις κυβερνητικές κινήσεις και πρωτοβουλίες που την τοποθετεί μονίμως στο περιθώριο των εξελίξεων και την υποχρεώνει να αναλαμβάνει τον ρόλο του ασθμαίνοντος ακόλουθου, που μονίμως τρέχει και δεν φτάνει.

Είναι σχεδόν απίστευτο για τη συντηρητική παράταξη να μην έχει τις πηγές και τους κατάλληλους ανθρώπους στο εσωτερικό της Ιεραρχίας ώστε να την ενημερώσουν και να την προειδοποιήσουν για την επικείμενη συμφωνία Εκκλησίας και Πολιτείας όπως αυτή ανακοινώθηκε το βράδυ της Τρίτης από τον πρωθυπουργό και τον αρχιεπίσκοπο.

Είναι τουλάχιστον αστείο η Ν.Δ. να πιάνεται στον ύπνο για ένα σημαντικό γεγονός που αφορά έναν χώρο με τον οποίο ιστορικά και παραδοσιακά διατηρεί στενές και προνομιακές σχέσεις και την επόμενη ημέρα όχι μόνο να περνούν στα ψιλά οι προτάσεις Μητσοτάκη για το σύνταγμα, αλλά να πρέπει η Πειραιώς να ψελλίσει και κάποιες δικαιολογίες για τη συμφωνία Τσίπρα - Ιερώνυμου, για την οποία, ενώ προετοιμαζόταν εδώ και καιρό η Ν.Δ., δεν είχε πάρει μυρωδιά.

Και η περίπτωση αυτή δεν είναι η μοναδική, καθώς ουκ ολίγες φορές η Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει συλληφθεί κοιμωμένη και αιφνιδιαζόμενη σε σημαντικές εξελίξεις που προέρχονταν από διεθνή κέντρα αποφάσεων με τα οποία η αξιωματική αντιπολίτευση δείχνει να μη διατηρεί την παραμικρή επικοινωνία και κάθε φορά έπρεπε για το επικοινωνιακό μπάλωμα της υπόθεσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης να τρέχει για καφέ μετά φωτογραφίας σε διάφορες πρεσβείες της Αθήνας.

Για τέτοια επιτυχία μιλάμε...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL