Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.0°C24.8°C
3 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.0°C24.2°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.3°C19.8°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C24.0°C
3 BF 33%
Η κάμαρα με τα μυστικά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η κάμαρα με τα μυστικά

Τελικά έκανε μεγάλο κακό ο ΣΥΡΙΖΑ. Τα καλύτερα μυαλά αυτής της χώρας αναγκάστηκαν να μπουν σε μπελάδες που δεν τους αρμόζουν. Μια χαρά πήγαιναν όλα στο ΚΕΕΛΠΝΟ, κανείς δεν έλεγχε κανέναν, εκατομμύρια πήγαιναν κι έρχονταν ως "λογιστικές διαφορές" και όλοι έκαναν τη δουλειά τους.

Ήρθαν μετά οι νοσταλγοί της σοβιετίας, οι αγενείς Πολάκηδες, και ξεκίνησαν τις έρευνες. Αναγκάστηκαν λοιπόν οι άριστοι εκεί στο ΚΕΕΛΠΝΟ να πιάσουν τις τσάπες και τα κομπρεσέρ για να φτιάξουν καινούρια δωμάτια στο γκαράζ του κτηρίου να κρύψουν μέσα αποδείξεις, τιμολόγια, κινήσεις λογαριασμών. Έβγαλαν τα σακάκια, σήκωσαν τα μανίκια και άρχισαν το σκάψιμο. Έτοιμη η κάμαρα με τα μυστικά. Την έκλεισαν και με μια γυψοσανίδα, έβαλαν πάνω και μια αφίσα, ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Έτσι κι αλλιώς, η αριστερή παρένθεση θα έκλεινε κάπου κοντά την άνοιξη του 2015. Θα έρχονταν πίσω οι νόμιμοι ιδιοκτήτες, θα καθάριζαν καλά τα γραφεία από τους άξεστους "συμμορίτες" και όλα θα επέστρεφαν στην κανονικότητα. Αμ δε! Πέρασε το '15, ήρθε το '16, έφυγε και το '17 και οι αξιολογήσεις έκλειναν και η οικονομία βελτιωνόταν, η παρένθεση ξεχείλωσε, η κυβέρνηση των "συμμοριτών" προχώρησε, και τη χώρα έβγαλε από τα Μνημόνια και οι έρευνες γύρω για το πάρτι στην Υγεία συνεχίστηκαν.

Και μάλλον κάπου κατέληξαν. Γι' αυτό, όπως φαίνεται, η παρέα της αριστείας του ΚΕΕΛΠΝΟ χάλασε -αν και οι φιλίες δεν χαλάνε για τα κόμματα, όπως έλεγε και η Βάσια Τριφύλλη- με αποτέλεσμα τα στόματα να ανοίξουν και να φανερώσουν τους κούφιους τοίχους. Θυμίζοντας το μακάβριο παιδικό τραγούδι, "να δούμε ποιος θα φαγωθεί", παραστατικά με στοιχεία που "αγνοούνταν" όταν τα ζητούσαν οι επιθεωρητές φαίνεται πως βρέθηκαν στην κρύπτη.

Το μέγεθος της μαύρης τρύπας, τα εκατοντάδες εκατομμύρια που έκαναν φτερά από τα δημόσια ταμεία, θα αποδειχθούν από την έρευνα. Πίσω από αυτές τις μαφιόζικες πρακτικές, που θυμίζουν αστυνομική ταινία, υπάρχουν και πολιτικές ευθύνες. Και θα ήταν καλό οι έχοντες την εξουσία εκείνη την περίοδο να έχουν λιγότερο θράσος. Απέναντι στους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που υπέφεραν στην κρίση όταν εκείνοι έκαναν πάρτι. Στο ΚΕΕΛΠΝΟ, στο φάρμακο, παλιότερα στα εξοπλιστικά και άλλα γνωστά.

Θα ήταν φρόνιμο, να επιδεικνύουν μεγαλύτερη ψυχραιμία. Διότι στα τελευταία μέτρα της διαδρομής μέχρι τις εκλογές του χρόνου τον Οκτώβριο, αυτό που ο κόσμος "το έχει τούμπανο" ίσως και να αρχίσει να ξεκαθαρίζει. Ίσως τα στόματα ανοίξουν και όλη η σαπίλα της διαφθοράς που κρύβεται πίσω από τις βαρυσήμαντες φανφάρες περί αριστείας αποκαλυφθεί. Ο πανικός και η εξαλλοσύνη μαρτυράει φόβο και έλλειψη ψυχραιμίας. Ας το προσέξουν αυτό οι νόμιμοι ιδιοκτήτες της χώρας. Καρφώνονται και καμία γυψοσανίδα δεν θα μπορεί να τους καλύψει.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL