Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.2°C25.8°C
2 BF 33%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.4°C26.8°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.0°C24.8°C
2 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.0°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
2 BF 33%
ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Η bad bank της Χαριλάου Τρικούπη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Η bad bank της Χαριλάου Τρικούπη

Από όταν έσπασε το απόστημα της πάλαι ποτέ κραταιάς Χαριλάου Τρικούπη και μετά, κάποιοι βάλθηκαν να πείσουν την κοινωνία ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν κάτι σαν την Τράπεζα Κύπρου, από την οποία ένα “καθαρό” κομμάτι θα τραβούσε τον δρόμο του με νέο όνομα και νέο ΑΦΜ και το “κακό” του κομμάτι, ως άλλη bad bank, θα χρεωνόταν με το έτσι θέλω στον ΣΥΡΙΖΑ. Υπό αυτό το πρίσμα, τα προηγούμενα χρόνια, πέραν των υπαρκτών αλλά μετρημένων στα δάχτυλα προσχωρήσεων πρώην στελεχών και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ, η παραφιλολογία έφερε στην Κουμουνδούρου μια μακρά σειρά από πιθανά και απίθανα ονόματα ανθρώπων που την παραμικρή σχέση δεν είχαν με το κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Η ίδια παραφιλολογία ήταν που ήθελε να ενσωματώσει το “κακό” ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ ώστε να υποστηρίξει και το τραβηγμένο από τα μαλλιά αφήγημα της “νέας διαπλοκής”, της τόσο επικίνδυνης αποστροφής του “όλοι ίδιοι είναι” και του “μη μας μιλάτε για ηθικό πλεονέκτημα εσείς που μαζέψατε στο κόμμα σας όλο το κακό ΠΑΣΟΚ”. Και όλα αυτά παρότι κάποιοι κάνουν ουρά στα δικαστήρια και κάποιοι άλλοι κοντεύουν να δημιουργήσουν ειδική πτέρυγα στον Κορυδαλλό για το αμαρτωλό τους παρελθόν το μέτρημα του οποίου σε εκατομμύρια κοντεύει να χαθεί.

Η αλήθεια πάντως είναι ότι όσο κι αν προσπάθησαν να πετύχουν τις χρεώσεις που τους βόλευαν στον ΣΥΡΙΖΑ, το “κακό ΠΑΣΟΚ” παραμένει στο εδώλιο του κατηγορούμενου υπόλογο για τα όσα κόστισαν οι Άκηδες, οι Γιάννοι με δύο νι και οι λοιποί συνεργάτες του Κώστα Σημίτη στον ελληνικό λαό... Και γι' αυτό δεν τους φταίει κανένας Πολάκης, αλλά το ίδιο τους το παρελθόν.

Το προκλητικότερο όλων, όμως, είναι ότι ακόμη και την ώρα που η κοινή γνώμη παρακολουθεί τον Γιάννο Παπαντωνίου μετά της συζύγου του να οδεύουν προς τον Κορυδαλλό, οι ζηλωτές του επίπλαστου εκείνου εκσυγχρονισμού έχουν το θράσος να ρητορεύουν περί δήθεν διαφθοράς της σημερινής κυβέρνησης και να βαφτίζουν “ασήμαντο” και “φθαρμένο” τον Γιάννη Ραγκούση μπας και δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, μήπως και καταφέρουν να ισοφαρίσουν τις μίζες, τις ρεμούλες, τους μαύρους λογαριασμούς, τις τσάντες με τα γερμανικά μάρκα και τις χρηματιστηριακές τους φούσκες και τα σημιτικά αποφθέγματα περί διαφθοράς ως κοινωνικού φαινομένου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL