Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C25.3°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.2°C24.2°C
2 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.3°C21.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.5°C24.5°C
3 BF 40%
Για πολιτική δίωξη του Γιάννου Παπαντωνίου μιλάει το ΚΙΝΑΛ; (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Για πολιτική δίωξη του Γιάννου Παπαντωνίου μιλάει το ΚΙΝΑΛ; (Video)

Άλλωστε ήδη από χθες σε συνέντευξή της στο ΣΚΑΙ, η κ. Φώφη Γεννηματά είχε μιλήσει για το "δόγμα Πολάκη" που πρόβαλλε ο Γιάννος Παπαντωνίου οδηγούμενος στην φυλακή δηλώνοντας εμπιστοσύνη μεν στην Δικαιοσύνη καλώντας την δε, να μην λάβει υπόψη της "τα μηνύματα των υπουργών της κυβέρνησης που λένε ότι για να κερδίσουν εκλογές πρέπει να βάλουν κάποιον φυλακή".

Με τη σειρά της, η βουλεύτρια του ΚΙΝΑΛ σήμερα στην ΕΡΤ αναφέρθηκε στην "ξεκάθαρη θέση του ΚΙΝΑΛ για άπλετο φως παντού" προσθέτοντας ότι "η Δικαιοσύνη πρέπει να κάνει το έργο της" αλλά δεν παρέλειψε να σχολιάσει το "timing που γίνονται όλα αυτά" αφήνοντας αιχμές για "πολιτική δίωξη" και επαναλαμβάνοντας  τη χθεσινή δήλωση του Γιάννου Παπαντωνίου για "εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης σε όλα τα θέματα".

"Το πότε ανοίγει θέματα η κυβέρνηση είναι κάτι άλλο" υποστήριξε η κ. Κεφαλίδου σαν να μην υπάρχει ανεξαρτησία της δικαιοσύνης στη χώρα,  αλλά όλα εντάσσονται σε ένα επικοινωνιακό σόου αντεκδίκησης. 

"Στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση οδηγήθηκε με χειροπέδες ο Άκης Τσοχατζόπουλος στις φυλακές και τώρα ένα αντίστοιχο κλίμα δημιουργείται στην αρχή της προεκλογικής περιόδου να οδηγείται ο κ. Παπαντωνίου" είπε χαρακτηριστικά η κ. Κεφαλίδου υποστηρίζοντας συλλήβδην το σημιτικό παρελθόν.

Με λίγα λόγια, ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει που οδηγούνται τα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην φυλακή και όχι η διαφθορά που έκαναν "δόγμα" στη χώρα... 

Χ. Κεφαλίδου: "Γενικό το σχόλιο μου για εργαλειοποίηση δεν είχε σχέση με το "εργαλειοποίηση" του Γ. Παπαντωνίου"

Να σημειωθεί ότι η κ. Κεφαλίδου επανήλθε με τηλεφωνική παρέμβασή της στην ΕΡΤ μιλώντας για στρέβλωση όσων είπε. "Ζήτησα να πέσει άπλετο φως, τι πιο σαφές χωρίς αστερίσκους και χωρίς σχόλια. Αδικείται η Δημόσια Τηλεόραση" είπε επιρρίπτοντας ευθύνες στο σχολιασμό δημοσιογράφου σε δήλωσή της, εν τη απουσία της.

"Έχω το δικαίωμα να σχολιάσω την εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης" επανέλαβε και μίλησε για διαστροφή δηλώσεων της. "Γενικό το σχόλιο μου για εργαλειοποίηση δεν είχε σχέση με το σχόλιο για "εργαλειοποίηση" του Γ. Παπαντωνίου" υποστήριξε.

Η δήλωση είναι δημόσια -υπάρχει άλλωστε στο video- και ο κάθε πολίτης μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του. Επίσης το δικαίωμα του ελεύθερου σχολιασμού το έχουν, -όχι μόνο οι πολιτικοί-, αλλά και οι δημοσιογράφοι και οι πολίτες.

Το ΚΙΝΑΛ σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργότερα για το θέμα της προφυλάκισης του Γ. Παπαντωνίου υποστήριξε ότι είναι σταθερή η θέση του για «διαφάνεια για τους πάντες και παντού, χωρίς καμία εξαίρεση και όλα στο φως. Η Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της και να αποδώσει ευθύνες».

Ιδιαίτερα αιχμηρή ήταν η ανακοίνωση του ΠΟΤΑΜΙΟΥ όπου μιλά για πολιτική ευθύνη που πρέπει κάποιοι να αναλάβουν. Τη διαφωνία του με την ανακοίνωση αυτή εξέφρασε ο Γρ. Ψαριανός σχολιάζοντάς την ως «Λάθος. Άκυρη και Άκαιρη και Ανόητη».

Κατ. Μπρέγιαννη

Διαβάστε επίσης:

Μαξίμου: Επιβεβαιώνονται Μητσοτάκης και Γεννηματά πως είναι οι διαφορετικές όψεις του ίδιου ακριβώς νομίσματος

Μαξίμου: ΝΔ και το Κίνημα Αλλαγής να ζητήσουν συγγνώμη για το δίκτυο διαφθοράς που δημιούργησαν

Ρ. Σβίγκου: Θα βρει κάτι να μας πει ο Νέστορας του «εκσυγχρονισμού» για τον Υπουργό του;

ΠΟΤΑΜΙ για προφυλάκιση Παπαντωνίου: «Κάποιοι οφείλουν να αναλάβουν την πολιτική ευθύνη»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL