Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.8°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.7°C17.0°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C17.1°C
3 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.8°C17.5°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.9°C16.9°C
0 BF 62%
Μιράντα Ξαφά: Είμαι υπέρ της περικοπής των συντάξεων (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μιράντα Ξαφά: Είμαι υπέρ της περικοπής των συντάξεων (Video)

https://www.youtube.com/embed/839Intt0eUQ

Ευθέως τάχθηκε υπέρ της περικοπής των συντάξεων αφήνοντας πάνελ και τηλεθεατές άφωνους με τη σκληρότητα των μέτρων που υποστηρίζει που δεν είναι άλλα από όσα θα φέρει μαζί του -σε περίπτωση ατυχήματος- η Ν.Δ. και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Άλλωστε η κ. Ξαφά ήταν σύμβουλός και του πατέρα του εφαρμόζοντας τις ίδιες πολιτικές που και σήμερα υποστηρίζει. 

"Όταν ήταν διευθύντρια του γραφείου του Κων. Μητσοτάκη το χρέος της χώρας διπλασιάστηκε και από 32 δις εκτοξεύτηκε στα 68 δις" υπενθύμισε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος στην χθεσινή εκπομπή της ΕΡΤ δείχνοντας την "επιτυχία" των εφαρμοσμένων αυτών πολιτικών για τη χώρα.

Με έκπληξη επίσης ακούσαμε ότι ο λόγος για να περικοπούν οι συντάξεις είναι ότι οι άνθρωποι περιμένουν στις στάσεις των λεωφορείων διότι "τα μισά λεωφορεία δεν κυκλοφορούν γιατί δεν έχουν ανταλλακτικά"! θέλοντας προφανώς να δώσει μια χροιά κοινωνικής ευαισθησίας στον ακραία νεοφιλελεύθερο λόγο της.

"Όποιος θέλει μεγαλύτερη σύνταξη να πάει στους ιδιώτες"

Ωμά υποστήριξε ότι "όποιος θέλει μεγαλύτερη σύνταξη μπορεί να πάει στους ιδιώτες" αποκαλύπτοντας ποιος είναι ο πραγματικός στόχος, η ενίσχυση της ιδιωτικής ασφάλισης στη χώρα και γενικότερα του ιδιωτικού τομέα.

Υπερασπίστηκε το "ασφαλιστικό Πινοσέτ" δηλώνοντας "η Χιλή είναι μια χαρά". Μόνο η Βενεζουέλα έχει πρόβλημα... Την ώρα που η φτώχεια εκτοξεύτηκε στο 48% του πληθυσμού στις χώρες της Λατινικής Αμερικής και τα χρέη αυξήθηκαν με οδυνηρές συνέπειες για τους πολίτες. 

"Στόχος είναι να μειωθούν και άλλο οι συντάξεις" επανέλαβε η κ. Ξαφά και αναρρωτιέται κανείς γιατί η Ν.Δ. κατέθεσε τροπολογία στην Βουλή, όπως συχνά επαίρεται, για τη μη μείωσή τους.  Η συνταγή του νεοφιλελευθερισμού που παρουσίασε συνοπτικά η κ. Ξαφά επιτάσσει οι συντάξεις να μειωθούν όσο και το ΑΕΠ στα χρόνια της κρίσης ενώ άμεσα όλοι θα πρέπει να παίρνουν σύνταξη στα 67.

Τέλος η κ. Ξαφά, δηλώνοντας πίστη στο δόγμα "μαζί τα φάγαμε", δεν παρέλειψε να επιρρίψει τις ευθύνες στους πολίτες που τους ψήφιζαν και όχι στις κυβερνήσεις που ήταν τα προηγούμενα χρόνια στην εξουσία και οδήγησαν τα ασφαλιστικά ταμεία και τη χώρα στην χρεοκοπία.

Η μόνη αισιόδοξη απάντηση και θετική για τους πολίτες απέναντι, σε αυτό τον εφιάλτη που οραματίζεται η Ν.Δ. και η σύμβουλός της, για τη χώρα ήταν η εκ διαμέτρου αντίθετη δήλωση του υφυπουργού Εργασίας Τάσου Πετρόπουλου, ότι θα δούμε "θεαματικές αυξημένες τις συντάξεις" τα επόμενα χρόνια

Κατ. Μπρέγιαννη

Περισσότερα video-αποσπάσματα από την εκπομπή:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL