Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.4°C20.1°C
4 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C21.5°C
3 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.0°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.9°C18.9°C
2 BF 45%
Αυτό το δεξιό, το μικρό, το ακραίο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αυτό το δεξιό, το μικρό, το ακραίο

Πάντα ίδιοι ήταν και πάντα ίδιοι θα 'ναι. Δεν λογάριασαν ποτέ το συμφέρον της χώρας. Το συμφέρον της τσέπης λογάριασαν, της αριστείας και των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων. Αλλιώς δεν θα φτάναμε στη χρεοκοπία. Οι αιτίες ήταν συγκεκριμένες και καλό θα ήταν να ενημερωθεί αναλυτικά ο ελληνικός λαός για το ποιοι και πώς μας οδήγησαν στο χείλος του γκρεμού.

"Αυτό το δεξιό, το λαϊκό, το ακραίο" σπεκουλάρει για τις τράπεζες, "παίζει" με τη ΔΕΗ, καταστροφολογεί διαρκώς για την οικονομία ώστε να επιφέρει τη συμφορά που εύχεται. Με το θεσμικό ατόπημα της δημοσιοποίησης σε μέσο φιλικά προσκείμενο στη Ν.Δ. των μυστικών κονδυλίων του υπουργείου Εξωτερικών κατέρρευσε η μάσκα του δήθεν πατριωτισμού τους και αποδείχθηκε πως είναι "μακεδονομάχοι" μόνο για τις περικεφαλαίες.

Υπερέβαλε εαυτόν σε υποκρισία η Ν.Δ., όταν, την ώρα που κατακεραύνωνε την κυβέρνηση για τα μυστικά κονδύλια, περιέλουζε με δηλώσεις κροκοδείλιων δακρύων τον Νίκο Κοτζιά, τον οποίο έως χθες λοιδορούσε για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Έμπλεα λαϊκισμού και μικροκομματισμού τα μεγαλοστελέχη, σαν βλαχοδήμαρχοι, έτρεξαν στα αγαπημένα τους πάνελ να ουρλιάξουν την οργή τους με την ησυχία τους για το δήθεν "μείζον πολιτικό ζήτημα" που δημιουργείται και την "κυβέρνηση υπό διάλυση", "σημάδια κοπώσεως". «Καλά νέα» δεν θέλουν... μαύρα μόνο. Ούτε εκλογές θέλουν.... κατάρρευση της χώρας θέλουν. Στοχεύουν στην αποσταθεροποίηση, την υπονόμευση. Επιδιώκουν την κατάρρευση της οικονομίας για να έχει κόστος ο ΣΥΡΙΖΑ. Να αναλάβουν επιβάλλοντας τα Μνημόνια και την ακραία λιτότητα.

"Αυτό το ακραίο, λαϊκό δεξιό", που αρέσκεται να παρουσιάζεται ως θεματοφύλακας των εθνικών συμφερόντων, απογυμνώθηκε της "εθνικής" του συνείδησης αποδεικνύοντας ότι, όταν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί με όσα λένε, όχι απλώς τόσο το χειρότερο γι' αυτήν, αλλά εργάζονται για να επιφέρουν το χειρότερο σε αυτήν.

Πέρασαν από τα λόγια στις πράξεις ξεπερνώντας κάθε όριο, προσκυνώντας τον καιροσκοπισμό, ανάγοντας το μένος και την εκδικητική μανία της Ακροδεξιάς σε καθημερινή πρακτική τους. Ενώνονται ίνα μη διαλυθούν μόνο από τα ουρλιαχτά περί ανίκανης κυβέρνησης.

Αυτό το δεξιό, το λαϊκό, το ακραίο είναι πραγματικά μικρό και καμώνεται το γιγάντιο... Αποδείχθηκε περίτρανα, όσο και αν προσπαθούν να καλύψουν τη μικρότητά τους πίσω από τον ευμεγέθη ώμο του Π. Καμμένου.

Αυτό το δεξιό, το ακραίο απειλεί, καιροφυλακτεί, αλλά κανέναν δεν τρομάζει... οι συντάξεις δεν θα κοπούν, στις αγορές θα βγούμε και η συμφωνία των Πρεσπών θα περάσει...

Μια άλλη χώρα από εφικτή θα γίνει πραγματική και το μαύρο μέτωπο θα μείνει στη γωνιά του με τη φωνή του Άδωνι να παραμιλά... "θα τους λιώσω"...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL